DBP’li Büyükşehir Belediyesi Van’ı çöplüğe çevirdi

Van’da Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerinin şehirdeki çöpleri toplamaması nedeniyle sokaklar çöplüğe dönüştü.

VAN 20.09.2016 19:49:06 0
DBP’li Büyükşehir Belediyesi Van’ı çöplüğe çevirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ziya Türk'ün Haberi

Van’daki 4 DBP’li ilçe belediye başkanının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını protesto etmek için Van Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri çöpleri toplamıyor. Caddelerde ve sokak aralarında biriken çöpler halk sağlığı açısından büyük risk oluşturuyor. Ayrıca şehirde görüntü kirliliği ve çöplerin etrafa yayılan kötü kokusu şehir yaşamını olumsuz etkiliyor. 

Çöplerin toplanmamasına tepki gösteren esnaf, “Halka böyle mi hizmet edecekler, bayramda bomba patlatarak, çocuk ve kadın ayırımı yapmadan hepimizi öldürerek, şehri çöplüğe çevirerek mi halkın hakkını korumuş olacaklar. Kayyum atanmasına tepki göstermek için toplanmayan çöplerle halkı ve tüm Van’ı cezalandırmak hak mıdır? Hakkımızı savunduğunu iddia edenler, hakkımızı canımızı alarak, bizi çöpün pisliğin içinde bırakarak, bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya getirerek mı savunuyor” diyerek tepki gösterdi. 

VALİLİK, "ÇÖPLERİN TOPLANMAMASI KANUNA AYKIRI VE HALKI CEZALANDIRMAYA YÖNELİK"
Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri tarafından çöplerin toplanmaması üzerine Van Valiliği yazılı bir açıklama yayınladı. 

“Görevlerinin kamu kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunmak olan Belediyenin kanuna aykırı olan ve vatandaşı cezalandırma amacı taşıyan çöperi toplamama kararını vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ediyoruz” şeklinde ifadelerin yer aldığı açıklamada şöyle dendi,  

“İlimiz İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp Belediye Başkanları yapmış oldukları özerklik açıklamaları nedeniyle TCK 302/1 madde gereğince terör suçundan tutuklanmışlar ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmışlardır.

674 Sayılı KHK`nin amir hükmü gereğince bu belediye başkanlıklarına 11 Eylül 2016 günü Valiliğimizce belediye başkan vekilleri atanmıştır. Atanan başkan vekilleri hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek ve kamu kaynaklarını hizmete dönüştürmek gayreti içindedirler.

Bu atamaları protesto etmek ve görevden alınan belediye başkanlarına destek olmak amacı ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve ulaşım hizmetlerini 2 gün süreyle vermeme kararı aldığı öğrenilmiştir.

Görevleri kamu kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunmak olan Belediyenin kanuna aykırı olan ve vatandaşı cezalandırma amacı taşıyan bu kararını vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ediyoruz.”

VAN’DA 4 BELEDİYEYE NEDEN KAYYUM ATANMIŞTI? 
PKK terör örgütüne destek verdikleri gerekçesi ile Van’ın İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp Belediye Başkanları görevden alınmış ve yerine kayyum atanmıştı. 

Kayuyyum atamasına ilişkin olarak yapılan açıklamalarda, Mevcut belediye başkanlarının PKK kayyumu gibi çalışarak terör faaliyetlerine belediye imkanlarını kullanarak destek verdikleri için, halka hizmet etmek üzere halk ve devlet adına kayyum ataması yapıldığı belirtilmişti.