DBP Van il yönetimi belirlendi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Kongresi gerçekleştirildi. Eş Başkanlığa Murat Sarısaç ve Sevinç Şeker seçildi.

VAN 5.09.2016 12:06:26 0
DBP Van il yönetimi belirlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

DBP Van İl 5. Olağanüstü Kongresi Diren Düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu parti yetkilileri ve davetliler katıldı.

TARİHİ SÜREÇ
Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, "40 yıldır oldukça tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bir mücadele, bir direniş 40 yıldır sürüyor. Artık özgürlük merhalesine geldik. Ortaya konulan direniş ve sistem Ortadoğu halklarına yeni bir umut olurken statükocu devletler ve rejimler birer birer yok olmaya başladı." ifadelerini kullandı.
Yıldırım, Öcalan ile görüşülmesine izin verilmediğine de dikkat çekti ve görüşme konusunda kararlı oldukları vurgusunu yineledi.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI BENZETMESİ

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşananları "üçüncü dünya savaşı" olarak tanımladı.
Tuncel, şöyle dedi:
"Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere baktığımız zaman bunu 'üçüncü dünya savaşı' diye adlandırabiliriz. Bu bir üçüncü dünya savaşıdır. Şimdi bunun dışındaki tek seçeneği Kürt halkı gerçekleştiriyor. Rojava'da sadece Kürtler değil bütün halklar omuz omuza emperyalizme karşı savaşıyor."
Türkiye'de yürüttükleri siyasi mücadelede temel sloganlarının "demokratik özerklik" olduğunu yineleyen Tuncel, şunları kaydetti:
"Kürt halkı kendi dili, kültürü, kimliğiyle özgür yaşamak istiyor. 'Demokratik Türkiye', 'Demokratik Özerk Kürdistan' diyoruz. Kürt halkı diyor ki; 'dilimi, kimliğimi yaşamak istiyorum.' Ve buna karşı da direniyor."

YENİ YÖNETİM
Konuşmaların ardından tek liste ile girilen kongrede yeni yönetim açıklandı.
DBP'nin yeni Van İl Yönetimi şöyle oluştu:
Eş Başkanlar: Murat Sarısaç ve Sevinç Şeker

ASİL ÜYELER:
Saim İpekten, Dilan Beyter, Cemil Komi, Rasim Köklü, Felek Babur, Ahmet Aygün, Metin Deniz, Mehmet Bilici, Murat Aslan, Çetin Ergün, Sinan Sürücü, Hakan Demir.

YEDEK VE DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ:
Şaban Duman, Ayten Kızıl, Mehmet Emin Aşut, Allaattin Güzel, Tahsin Esmersoy, Nevzat Orman, Bekir Sağlam, Perihan Çaçan, İlhami Güler, Feyruz Yalçın, Hikmet Coşar, Zübeyde Özalp, Ecevit Kuş, Necmi Varhan.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı