Darıca-Tuşba arasında kardeşlik köprüsü…

Tuşba’daki Halkalı ilkokulu Öğretmeni Duygu Gürler’in girişimleri neticesinde Darıca AK Parti İlçe Başkanlığı Darıca Final Okulları veTuşba Belediyesi’nin katkıları ile kardeş okul projesi kapsamında Darıca Final Okulları ile H

VAN 30.11.2017 15:31:51 0
Darıca-Tuşba arasında kardeşlik köprüsü…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Kocaeli Darıca’dan Van’ın Tuşba Halkalı İlkokulu ile kardeşlik bağlarını kurmak için Tuşba İlçesine gelen Darıca AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ramazan, Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ile birlikte Halkalı İlkokulu öğrencilerine düzenlenen programla kırtasiye yardımı ve okul için gerekli olan araç-gereç ihtiyaçlarını karşıladılar.

   Halkalı İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda açılış konuşması yapan Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya; “Öğretmenimiz Duygu Gürler’in bizimle olan muhabbet bağı neticesinde kurduğumuz kardeş okul projesi neticesinde şu an evimizdeyiz, yuvamızdayız. Bizler bu güzel yüreklerinizin yanında olmanın gururunu yaşıyoruz, sizler iyi ki varsınız” dedi.

    Kaya, Başkan Özgökçe’yi tanıdığı için mutlu olduğunu belirterek, “Belediye başkanımı tanıdığım için çok memnun ve mutlu oldum. Başkanımız bir bilim insanı, müthiş projelerle Van’a ve Tuşba’ya hizmet eden Tuşba Belediye başkanımızın mega ve başarılı çalışmalarını görünce ayakta alkışlamak istedim. Gerçekten bölge için çalışan, bölgeyi kendine dert edinen çok değerli bir Belediye Başkanına sahipsiniz. Bölgede bir cevher olan Belediye Başkanımız Tarihi Van Evleri, Tarihi Çeşmelerle, sahil rekreasyon parkıyla bölgenin turizmine çok büyük katkıda bulunuyor. Bizde Başkanımıza bir proje sunduk. Kendileri de projemize baş göz üstüne destek vereceklerini belirtti. İnşallah Halkalı mahallemize tarihi bir okul kazandırmak için Başkanımız elinden geleni yapacaktır. Bizler de Darıca final okulları olarak üzerimize düşeni yapacağımızı kendimize görev ad ediyoruz.  Kardeş Okul projesi kapsamında gönül bağlarımız güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız. Dâhili ve Harici hiçbir güç bu milletin birlik ve beraberliğine zarar veremeyecektir. Bu kardeşlik bağının kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

   Murat Kaya’nın Konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu ise; “Kocaeli Darıca’dan Halkalı İlkokulu ile kardeşlik bağlarını kurmak için Tuşba İlçesine gelen Darıca AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ramazan, Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya’ya hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Gerçekten kendileri büyük bir gönül bağına imza attılar. Bizlerle kardeşlik bağını kurmaları bizleri gururlandırıyor. Bu güzel işe vesile olan başta Duygu öğretmenimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

   Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, kardeşlik köprüsünün önemine değinerek, “Duygu hocamız bir yıl önce Darıca da öğretmenlik yapmış. Bu sene Van Tuşba’ya atandı. Şimdi dünyanın en kutsal mesleği olan öğretmenlik görevini Halkalı okulumuzda sürdürmektedir. Bununla sınırlı kalmayarak sizler için gönül bağlarını koparmadığı Darıca’dan kardeşlik köprüleri kuruyor. Çocuklar şunu unutmayın ki bizler sizler için varız. Tabii ki sizlere okul yapmak bizlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının en tabii görevi, bizim derdimiz ve gayemiz budur. Tuşba Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu güne biliyorsunuz sloganımız “Eğitime Tam Destek”. Burada sizlerin huzurunda iş birliği içinde sizlere tarihi bir okul kazandırmak için Darıca ile hemen iletişime geçeceğiz. Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün olurunu alarak inşallah çalışmalarımızı adım adım başlatacağız. Burada biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemiz sahil yolumuzu BSK asfaltla kapladı, Rabbim sayın Valimizden razı olsun. Tuşba Belediyesi olarak bizde 2018 iş sezonunda Halkalı mahalle içi tüm sokaklarınızın yollarını BSK Asfalt veya Kilit parke ile kaplayacağız. Okulumuzun bahçesinde güzel bir çocuk oyun gurubu ve çevre düzenlemesi yapacağız. Rahat ortamda okumanız için elimizden ne gerekirse sizlere biz bunların hepsini size sağlayacağız. Sizlerden de tek dileğimiz ara vermeden okumanızdır. Ben burada bu güzel kardeşlik köprüsünü kuran başta Darıca İlçe Başkanımız ve Final okulları Genel Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

   Konuşmaların ardından okul öğrencilerine kırtasiye, giyim, ayakkabı ve oyuncaklar hediye edildi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi