Darbenin Gerçek Sebebini Açıkladı

İhvan Türkiye Temsilcisi ve devrik lider Muhammed Mursi'nin gençlik danışmanı Abdurrahman Şuşe, darbenin arkasındaki asıl amacın Türkiye ve Filistin olduğunu söyledi.

VAN 6.09.2013 11:40:39 0
Darbenin Gerçek Sebebini Açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mursi’nin ABD ve İsrail’in isteklerine karşı çıktığı için darbeyle indirildiğini ifade eden Şuse, benzer senaryonun Türkiye’de uygulanmak istendiğine dikkat çekti. Abdurrahman Şuşe, ‘’Aslında bütün bu olayların arkasındaki mesele Türkiye ve Filistindir. Onun için yapılan oyunlara karşı dikkatli, hazır ve uyanık olmamız gerekmektedir.’’ dedi.

Mısır ve Suriye'de Müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara dikkat çekmek, mağdur Müslümanlara destek vermek, şiddet ve katliamları protesto etmek amacıyla Samsun’un Canik Belediyesi, 'Büyük Buluşma' programı düzenledi. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, darbeyi ve Müslümanlara yönelik katliamları ‘Rabia’ işaretiyle protesto etti. Kurra Hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan programa, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Mısır darbesinin simgesi şehit edilen Esma El Biltici’nin yakın arkadaşları Abdurrahman Shousha-Menatelah Khamis çifti de katıldı.

Şiirleriyle gönülleri titreten Dursun Ali Erzincanlı’nın da sahne aldığı programda vatandaşlar, göz yaşlarına engel olamadı. Geceye davetli olarak katılan İhvan Türkiye Temsilcisi Abdurrahman Şuşe, konuşmasında Ortadoğu ve Türkiye üzerindeki kirli emellere dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Mursi’nin ABD ve İsrail’in isteklerine ‘Hayır’ dediği için darbeyle indirildiğini ifade eden Şuse, ‘’Mısır çok hassas ve tarihi bir dönemden geçmekte. Mısır’daki batıl olan o düzen galip gelirse, onlar bizden üstün olursa, bu bütün dünya Müslümanlarını da hezimeti olacaktır. Oradaki darbe aslında sadece Mısır halkı için değildir. Darbenin arkasında Türkiye’yi de kötü duruma düşürmenin emelleri yatmaktadır. Mısır’da yaptıklarının aynısını Türkiye’de de yapmak istiyorlar. İslamı ve Müslümanları tek savunan ülke Türkiye kalmıştır. Bu darbeden sonra hemen gözlerini Gazze’ye diktiler ve orayı ele geçirmeye başladılar. Aslında bütün bu olayların arkasındaki mesele Türkiye ve Filistindir. Onun için yapılan oyunlara karşı dikkatli, hazır ve uyanık olmamız gerekmektedir.‘‘ değerlendirmesinde bulundu.

MISIR’IN YANINDAYIZ

Mısır ve Suriye'de Müslümanlara karşı uygulanan şiddet ve katliamları protesto ettiklerini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Rabia işareti yaparak Mısır'da şiddete uğrayan Müslümanların yanlarında olduklarını gösterdi. Başkan Genç, ‘’Darbelerin ülkeler ve yaşayanları için ne kadar kötü olduğunu en iyi biz biliyoruz. Darbeleri yaşayanlar olarak Mısır'da oynanmak istenen oyunlara seyirci kalmamız mümkün değil. Çünkü Mısır, Suriye, Filistin ne kadar huzur içinde olursa bizler de o kadar huzurlu oluruz. Demokrasi Meydanı'ndan bütün dünyaya sesleniyoruz. Sesimizi duyun. Bütün Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz.'’ şeklinde konuştu.

Esma el-Bilteci'nin yaşantısını ve şehit edilişini anlatan arkadaşı Abdurrahman Ahmed Shousha ise şöyle konuştu: ''Mısır'da üzülecek hadiseler meydana geldi. İnanıyoruz, ümidimizi kesmiş değiliz. Bunlar birlik ve barberliğimizin gelişmesinin ve tekrar İslam'ın gelişmesinin adımları. Önce Filistin sonra Suriye için üzüldük. Sonra Mısır'da üzülecek hadiseler meydana geldi. Ama inanıyıoruz ki Alah'ın yardımı gelecek. Esma şehid oldu. Esma, Mısır'ın değil bütün dünyanın sembolü oldu. Rabia işareti yaparak şehit düştü. O, çevresinde sevilen, bütün Müslümanlar için dua dileyen birisiydi."

CİHAN