DAKA'DAN CAZİBE MERKEZLERİ BAŞVURUSU AÇIKLAMASI

DAKA’nın faaliyet gösterdiği TRB-2 Bölgesi’nden Cazibe Merkezleri Programı’na çok sayıda dosya ile başvuru yapıldığı belirtildi.

VAN 16.03.2017 20:01:24 0
DAKA
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında başlatılan birinci başvuru çağrı dönemi sona erdi. Müracaatların sürdüğü beş haftalık dönemde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) beklenilenlerin üzerinde  başvuru geldiği belirtildi.

DAKA’nın faaliyet gösterdiği TRB2 (Van, Muş Bitlis, Hakkari) bölgesinde, ajansın yatırım destek ofislerinde kurduğu teknik yardım masaları aracılığıyla yatırımcılara danışmanlık yapılarak, yatırım dosyası başvuruları alındı.

Konuyla ilgili bilgi veren DAKA Yatırım Destek Ofisinden Uzman Mustafa Turna, yapılan başvuru dosyaları değerlendirildikten sonra Kalkınma Bankası tarafından yatırımcılara dönüş yapılacağını söyledi.

Türkiye geneli Cazibe Merkezleri programına 23 ilden 3 binden fazla başvuru yapıldığını belirten Turna, "Kalkınma Bakanlığının açıkladığı 75 milyar TL dolayında toplam tutar talep edilmiştir. Ancak o açıkladığında henüz tüm paketler açılmamıştı. Şu anda yaklaşık 80-90 milyar TL dolaylarında bir kredi talebi var. Başvurular bunun çok aşağısında bekleniyordu. 1,1 milyar TL bütçe ile onun 4 katı kadar bir proje bekliyordu ama bunun 30 katı geldi." dedi.

 

Yapılan başvuru dosyaların Kalkınma Bankası ekiplerince değerlendirildikten sonra yatırımcılara dönüş yapılacağını ifade eden Turna, "Başvurulardan dolayı Kalkınma Bankası bunu hemen sonuçlandırıp dönüş yapamayacaktır. Kalkılma Bankası belli kriterlere göre gitmektedir. Dosyalar teker teker değerlendirilip puan verilerek açıklanacaktır. Bu da bayağı bir vakit alacak gibi görünmektedir. İlk bir ay içerisinde şahsen bir sonuç beklemiyoruz. İkinci ayda belki dönüşler başlar. Yapılan başvuru dosyaları değerlendirildikten sonra Kalkınma Bankası tarafından yatırımcılara dönüş yapılacaktır." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

DAKA'DAN CAZİBE MERKEZLERİ BAŞVURUSU AÇIKLAMASI