CUMHURİYET VE İKİNİSAN CADDELERİNİN PROJESİ PAYLAŞILDI

CUMHURİYET CADDESİ'NE YENİ BİR RENK GELİYOR

VAN 24.04.2017 21:28:40 0
CUMHURİYET VE İKİNİSAN CADDELERİNİN PROJESİ PAYLAŞILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı çalışmaları kapsamında olan Cumhuriyet ile İkinisan caddelerinin projelerini paylaştı.

Haber: Yılmaz Sönmez

Van Büyükşehir Belediyesi 2017 projelerine eklediği Cumhuriyet Caddesi ile İkinisan Caddesi'ne yeniden düzenleme getiriyor. Mühendisler ile belediye çalışanları tarafından hazırlanan proje, özellikle kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki park sorununu ortadan kaldırıyor.

CUMHURİYET CADDESİ'NE YENİ BİR RENK GELİYOR

Van en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi büyükşehir belediyesinin projesiyle sil baştan yeniden düzenleniyor.  Açık oto pazarına dönen ve park sorunun fazla olduğu cadde, proje ile tek bir aracın geçebileceği şekilde düzenleniyor. Yoğun yaya geçişinin olduğu caddenin kaldırımları ise proje ile genişletilirken, yayaların dinlenebileceği banklar da yerleştiriliyor.

İKİNİSAN CADDESİ GÜZELLEŞİYOR!

Van Büyükşehir Belediyesi İkinisan Caddesi'ne de düzenleme getiriyor. İkinisan Caddesi proje ile işlek bir cadde haline geliyor. Yapılacak düzenleme ile caddenin yol genişliği 5,5 metre olurken, kaldırım genişliği 3 metre oluyor. Öte yandan yapılacak küçük havuzlu orta refüjün genişliği ise 1,2 metre olacak şekilde hazırlandı.

"CUMHURİYET CADDESİ ŞEHRİMİZİN EN ANA CADDESİDİR"

Cumhuriyet Caddesi projesi hakkında bilgi veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Taşyapan, "Cumhuriyet Caddesi tamamen yayaların olsun deniliyor. Ancak Cumhuriyet Caddesi şehrimizin en ana caddesidir. Burası tamamen yaya mantığı ile yapıldığı zaman bu cadde de ulaşım açısından hiçbir zaman tamamen faydalanmayacağız ve yahut herhangi bir acil durumda da burayı kullanma imkanımız çok iyi olmayacak. Burada arkadaşlarımızın hazırladığı mantık ise iki yolu da birer araç geçecek şekilde yapıp parka engel olmak ve kenarları da mümkün olduğu kadar genişleterek sirkülasyonu sağlamak, hatta arada dinlenme yerleri kurmak üzerine yapılan bir projedir." dedi.

"PROJEYİ ŞEHİRLİNİN KATKISI OLACAK ŞEKİLDE YAPMAMIZ LAZIMDIR"

Cumhuriyet Caddesi'ne yapımı planlanan projenin hayata geçilmesi için Vanlıların fikirlerini alacakları bir anket oluşturacaklarını ifade eden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise "Cumhuriyet Caddesi araçların park edilmesi ile üstüne satılık otomobil yazanların hakimiyeti olan bir caddeden öteye geçemiyor. Van'a ilk geldiğim akşam oradan geçerken şoför bey, 'Buradaki araçların hepsi satılık.' dedi. Cumhuriyet Caddesi'nde böyle bir gasp hali var. Bizler buna bir alternatif olsun diye arkadaşlarımızın mimarlarla birlikte çalıştığı bu projede burada yaya kaldırımları genişletiliyor, iki araç yan yana geçebilecek arada da ceplerin olabileceği bir şekil var. Cumhuriyet Caddesi esnafımızın ve vatandaşımızın çok kullandığı bir cadde olduğu için bunu diğer projelerimiz gibi şehirlinin katkısı olacak şekilde yapmamız lazımdır. Bunu da kamuoyu yoklamasına dökmemiz lazımdır. Projeler bazen çok şık görünebilir ama yaya ve esnaf açısından kullanılışlığı nedir, bir ankette dökmek durumundayız." şeklinde konuştu.