Cumhuriyet Caddesi’nin miadı doldu!

Trafik çilesi başkanı da bıktırdı, Van halkını da:

VAN 8.05.2013 13:31:14 0
Cumhuriyet Caddesi’nin miadı doldu!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’ın her geçen gün daha kötü bir hal alan trafik sıkıntısı Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan’ın gündeminden düşmüyor. Her seferinde sorunun çözümü için çeşitli öneriler sunan Alpaslan, katıldığı canlı yayın programında yine trafik ve park sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, Van’da mutlak suretle toplu taşıma araçlarının değişmesi gerektiğini ifade etti. Merkür TV’de yayınlanan programa katılan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, tam bire çile haline dönüşen trafik ve park sorunu ile ilgili yine önemli açıklamalarda bulundu. Van Belediyesi’nin elindeki özel halk otobüslerinin değişmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını, bu anlamda hem büyük ve modern otobüslerin hem de akıllı bilet sistemi olarak bilinen AKBİL sisteminin Van’da kaçınılmaz olduğunu söyledi. Van’ın AKBİL sistemine geçme dönemi geldi artık, bu işin dönüşü olmaz, bir an evvel otobüsler de değişmeli, ödeme sistemleri de” diyen Alpaslan, Cumhuriyet Caddesi’nin artık miadını doldurduğunu ve bir an evvel yaya trafiğine açılıp araç trafiği yasaklanması gerektiğini kaydetti. Alpaslan ayrıca, “Geçmiş belediyeler ve mevcut belediye yönetimi bugüne dek sağlıklı bir otopark alanı oluşturmadı, bu Van’ın ayıbıdır, bu trafik karmaşası çözülmezse ilerde ciddi problemler yaşanır”

 

TRAFİK ARAPSAÇINA DÖNÜYOR!

 

Alpaslan, şehirde ciddi manada bir otopark sorunu olduğunun altını çizdi. Belediyelerin bu anlamda yetersiz kaldığını ve hem önceki dönem belediyelerin hem de mevcut belediyenin geçen onca zamana rağmen otopark sorununa sağlıklı bir çözüm bulamadığına değinerek “Şehrin içinde esnaf dükkânının önünün kendi yeri zannediyor ve akşama kadar kaldırmamak üzere oraya aracını park ediyor. Nakliye araçları ara sokakları ve bazen ana arterleri tamamen kilitliyor. Bu durumda şehir içinde trafik arapsaçına dönüyor. Biz deprem sonrası yıkılan bazı sitelerin özellikle otopark alanlarına çevrilip geçici çözüm sağlandıktan sonra, Cumhuriyet Caddesi’ni tamamen trafiğe kapatıp, alternatif yolların kazandırılması gerektiğini söylüyoruz. Klasik söylem olmaktan çıksın artık, yetkililer bu onu da üzerlerine düşeni yapsın, Cumhuriyet Caddesi artık miadını doldurdu, yeni arayışlara girmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Alpaslan son olarak yaşanan kaza istatistiklerine de değindi ve toplu taşımacılığın daha iyi şartlarda yapılması gerektiğini savundu.

 

“İSTATİSTİKLER ESNAFIMIZIN KAZA ORANININ DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

 

Alpaslan bir diğer konu olan trafik kazaları ile ilgili olarak ise, “Van-Erciş yolu bilindiği üzere özellikle son zamanlarda sayısı artan kazalarla gündeme geldi ama burada tabi hız sınırı biraz yüksek, bu noktada sürücülerin duyarlı olması önemli. Bu güzergahta Kampus yolcu taşımacılığı da yapılıyor ama genel istatistiklere bakıldığında bizde kaydı olan şoför esnafımızın kaza oranları genelde düşük, bunlar da bizi sevindiriyor. Hiç olmamasını istiyoruz, inşallah karayolları güvenliği dediğimiz olguyu artık hayata geçiririz, emniyet kemeri takma bilincini, hız yapmama olgusunu kazandırırız. Öte yandan Kampüs yolcu taşımacılığı ve genel şehir içi yolcu taşımacılığında artık istiyoruz ki, ne yolcuklar muavinlerle muhatap olsun ne de küçücük halk otobüslerinde millet tıklım tıkış rahatsız bir yolculuk yapsın. Bu işe bir düzen gelmeli, mevcut otobüsleri daha güzel, modern ve donanımlı araçlarla kimseyi mağdur etmeden değiştirmeye hazırız, aynı zamanda artık bu büyükşehrin AKBİL sistemiyle tanışma zamanı geldi geçiyor, bunu da gerçekleştirmek gerekiyor. Biz bu konuda elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız” diye konuştu.