“Cumhurbaşkanı’nın Kaya’yı konuşturmadığı iddiaları doğru değil”

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın katılamadığı Van Ekonomi Zirvesi ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Kayatürk, “Van Büyükşehi

VAN 1.03.2015 01:15:25 0
“Cumhurbaşkanı’nın Kaya’yı konuşturmadığı iddiaları doğru değil”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve bazı haber sitelerine ‘Ekonomi Zirvesi’nde Gerginlik’ şeklinde yansıyan haberlerle ilgili Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ten açıklamada geldi.
Gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, özellikle sosyal medya ortamında yanlış değerlendirmeler yapıldığını söyledi. Kayatürk, “Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın bu zirvede konuşmasına izin verilmediği yönünde eleştiriler yapılıyor. Bunlar kesinlikle doğru değil” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce 5-6 kişinin konuşmasının prosedürlere uymadığını söyleyen Kayatürk, “Bu tür programlarda, yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı programlarda Cumhurbaşkanından önce 5-6 kişi konuşmaz. Cumhurbaşkanımızın olduğu programlarda zaman problemi olduğu için sadece iki konuşmacı olabilir. O da vali ve bakandı.Hiçbir yerde böyle bir prosedür yoktur. Bu programı organize eden arkadaşlar kimlerin konuşması gerektiğini söylüyorlar. Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite rektörü, bazı belediye başkanları, vali, bakanlar konuştuktan sonra, Cumhurbaşkanının konuşması hiçbir programda olmaz. Böyle olunca sadece valinin ve bir bakanın konuşması ilk oturuma alınıyor. Benim bile konuşmam vardı, o da iptal oluyor. Zaten Cumhurbaşkanımız gittikten sonra, ikinci oturumda Başkan Kaya, Van TSO Başkanı ve bizler zaten konuşacaktık. Ama ne oldu, Necdet Takva ve bazı arkadaşlar, ‘Başkan Kaya yoksa biz gelmeyiz’ dediler. Ben de bu durumu Cumhurbaşkanı Kalem Müdürüne bildirdim. Daha sonra bize dönüş yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bekir Kaya ısrar ediyorsa konuşsun’ dedi. Biz bu durumu Başkan Kaya’ya ilettik, ama kendileri kabul etmedi. Kaya’nın katılmaması ile bazı isimler de katılmadı. Keşke bunlar olmasaydı. Üzgünüz, hayırlısı diyorum” ifadelerini kullandı.  
Kayatürk, Cumhurbaşkanının aynı gün katıldığı başka bir programda da sadece iki kişinin konuştuğunu hatırlattı.

Bölge: Bişar Ulutaş