-Çözüm demokrasidedir!

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partîya Azadîya Kurdistanê-PAK) Van İl örgütü tarafından yapılan açıklamada, başarısız darbe girişimine ve hemen akabinde ilan edilen olağan üstü hal uygulamasına dikkat çekilerek, 'Çare olağanüstü

VAN 23.07.2016 13:51:29 0
-Çözüm demokrasidedir!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

PAK Van İl Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz günü yapılan ancak başarısız olan askeri darbe girişimi ardından hükümet tarafından alınan önlemlere dikkat çekildi ve şöyle denildi:
"Askeri darbe girişimi karşısında hükümetin bulduğu çözüm, MGK tavsiyesiyle, olağanüstü hal ilan etmek oldu. Her şeyden önce, var olan kısmi demokratik hak ve özgürlükler OHAL koşullarında tamamen ortadan kaldırılacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'OHAL, demokrasi ve özgürlüklerin kısıtlanması amacıyla değil; darbe girişimine karşı daha etkili bir mücadele amacıyla ilan edilmiştir' diyor, ancak bugüne kadar yaşadığımız tecrübeler, ne yazık ki bu konuda kötümser düşünmemizi sağlayan sayısız veriyi işaret etmektedir."
Çözümün daha fazla özgürlük ve demokrasiden geçtiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Düşünce ve örgütlenme özgürlüğü alanında kısmi de olsa kimi haklar hala yürürlüktedir. Askeri darbe girişimine, hak ve özgürlüklerimizi ortadan kaldıracağı için 'hayır' dedik. Ama eğer OHAL ile de hak ve özgürlüklerimiz tümden ortadan kaldırılacaksa, bunun kabul edilemez olduğunu açık bir şekilde dile getiriyoruz. Sorunların çözümü için gerekli ve zorunlu olan barışçıl ve demokratik adımlar atılmalıdır. Bunun yolu da tüm sorunları derinleştiren şiddet ve çözümsüzlük siyasetinde ısrarda değil; tüm siyasi partileriyle gerçek anlamda bir çözüm bulmak amacıyla derhal görüşmelere başlamaktır."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı