Çocuklarımıza yazık etmeyin!

Van'ın Gürpınar ilçesi Güzelsu Mahallesinde 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde kız ve erkek çocuklarına dans gösterisi yaptırılması velilerin tepkisine neden oldu.

VAN 23.04.2014 21:55:46 0
Çocuklarımıza yazık etmeyin!
Tarih: 01.01.0001 00:00
23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Güzelsu İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte yaşları 5 ila 7 arasında değişen kız ve erkek öğrencilere dans gösterisi yapılması velilerin tepkisine neden oldu.

Tamamı batı kültürünün ürünü olan dans gösterileri ile zihinleri saf ve temiz olan çocukların olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden veliler, bu tür etkinliklere karşı olmadıklarını bunların kültürümüze uygun bir şekilde yapılması gerektiğini belirttiler.

“Batı kültürü çocuklarımıza aşılanıyor”

Olaya tepki gösteren Yasin Tekin adlı mahalle sakini bu tür etkinlikler yapıldığında halkın İslami değerlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ederek, “Biliyorsunuz bu tür dans gösterilerinin kültürümüzde yeri yoktur. Bunlar tamamıyla batı kültüründen ihraç edilmiştir. Onun için bu tür şeylerin çocuklarımıza aşılanması elbette kabul edilemez. Onun yerine halkın inanç değerlerine ve kültürüne uygun programlar yapılırsa ( Kutlu Doğum etkinliklerinde olduğu gibi.) bu çok daha faydalı olur.

“Bu tür etkinlikler halkın kültürüne uygun yapılmalı”

Burada okul yönetimleri ve öğretmenlerin bu tür etkinliklerde halkın değer yargılarını göz önünde bulundurması gerektiğini sözlerine ekleyen Tekin, “Bizim çocuklarımıza dans yerine bizim öz kültürümüze uygun şeyler öğretilmelidir. Okul yönetimlerimizden ve öğretmenlerimizden isteğimiz budur. Biz kesinlikle bu etkinliklere karşı değiliz. Sadece bu etkinliklerin Halkımızın kültürüne ve inancına uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

(Murat Dalgın-İLKHA)