Çocuklar şişme oyun parkında doyasıya eğleniyor

Edremit İlçesi'nde belediye tarafından kent meydanının hemen yanında sahilde bulunan şişme oyun parkı çocukların en fazla tercih ettiği oyun alanlarından biri haline geldi. Çocuklar şişme oyun parkında doyasıya eğlenirken, anne-babalar

VAN 14.08.2018 09:31:59 0
Çocuklar şişme oyun parkında doyasıya eğleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'ın Edremit İlçesi'nde bulunan ve Edremit Belediyesi tarafından sahil yolu çalışmalarının ardından çocukların hizmetine sunulan şişme oyun parkı son zamanlarda yoğun ilgi görüyor. Çocukların adeta girince çıkmak istemedikleri parkta şekilli oyun bölümleri bulunuyor. Özellikle parkın her iki yanında bulunan çıkması zor, ama inmesi kayılarak ve kolay olan bölümlerde çocuklar doyasıya eğleniyor.

 


         Hafta sonları çocukların sesi ile şenlenen oyun parkından faydalanmak için ücret ödeniyor.

 


       VATANDAŞLARDAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR…
   Söz konusu hizmetin çocukları için oldukça güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, "Edremit'te daha önce çocuklarımızın eğleneceği ve doyasıya vakit geçireceği böylesi aktiviteler ve eğlence alanları yoktu. Edremit Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin bu hizmeti buraya getirmesi çok güzel oldu. Sahil yolu çalışmalarının yanı sıra çocuklarımızın buraya gelerek şişme oyun parklarından faydalanması sevindiricidir. Edremit gerçekten de çok güzel bir ilçe haline geldi. Akşam geç saatlere kadar gelip burada dolaşabiliyor, sahilde çayımızı içebiliyoruz. Herkesin böyle sahilde gezmesi, tur atması, insanların çocuklarını böylesi parklara getirip eğlendirmesi, yine sahil boyunca belli aralıklarla oyun alanlarının olması, barbekülerin bulunması, ilçenin farklı yerlerinde plajların hizmete sunulması çok güzel. Bu hizmetlerden dolayı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Atıf Çiçekli'ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

 


           Şişme oyun parkından 20 dakikalık faydalanmak için 5 TL bir ücret ödendiğini anlatan vatandaşlar ise, "Belediye görevlileri tarafından makbuz karşılığında çocukların 20 dakika boyunca eğlenebilmeleri için 5 TL ücret alınıyor. Aslında ücretsiz olmasını isteriz. Ancak sonuçta buranın da giderleri var. Ücretsiz olmuş olsa, görevliler olmamış olsa oyun parkında kontrol sağlanamaz. Aşırı kalabalık ve her çocuğun adeta izdiham oluştururcasına içeri girmesi hiçbirinin eğlenememesine yol açar. Ama sanki ücretin biraz daha düşük olması yönünde ekseriyetin bir talebi var. 3 TL veya 2 TL olabilir. Zira maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğu oyun parkından yararlanamazken, durumu iyi olan ailelerin çocuklarının bu parktan faydalanması adil olmuyor" yorumunu yapıyorlar.
Şişme oyun parkındaki çocukların zaman zaman kendi aralarında şakalaştıkları ve kısa sürede arkadaşlık kurdukları dikkatlerden kaçmıyor.

 


         Parktaki eğlencenin ardından yorulan ve terleyen çocuklar anne-babalarından; dondurma, pamuk şeker, mısır, su gibi isteklerinde bulunuyor