Çocuklar Akdamar Adası'nı gezdi

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerindeki çocuklar ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte doğa gezilerine başladı. Daha önce kaleyi gezen çocuklar, şimdi de Akdamar Adası'nı gezdi.

VAN 21.05.2015 19:09:51 0
Çocuklar Akdamar Adası
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Havaların ısınması ile birlikte, Çocuk Evlerindeki çocukların psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, "Şehir merkezine yakın sitelerde kiraladığımız evlerde çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Bu evlerde yaşayan çocuklarımız maalesef doğadan uzak bir şekilde yaşıyorlar. Ayrıca cep telefonu ve internet gibi iletişim araçları çocuklarımızı doğal yaşamdan uzaklaştırarak sanal bir hayata mahkûm ettiğini göz önünde bulundurursak, çocuklarımız için düzenlediğimiz doğa gezilerinin ne kadar da gerekli olduğunu daha iyi anlatmış oluruz" dedi.
Oldukça keyifli geçen doğa gezilerinde çocuklar bol bol fotoğraf çekti. Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, Van Kalesi ile başlattıkları doğa gezisini Akdamar Adası ile devam ettirdiklerini ve Erek Dağı ile Muradiye Şelalesini de gezmeyi planladıklarını belirtti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi