Çocuk gelinin cenazesi Doğubayazıt'a uğurlandı

Çaldıran'da 16 yaşındayken evlendirilen, gördüğü şiddet sonucu aile evine dönen ve dün gece intihar ettiği iddia edilen çocuk gelin N.S.'nin cenazesi kadınlar tarafından morgdan alınarak, defnedileceği Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine

VAN 25.03.2015 22:09:21 0
Çocuk gelinin cenazesi Doğubayazıt
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Çaldıran ilçesinde henüz 16 yaşındayken istemediği birisi ile imam nikâhı ile evlendirilen ve bir yıl evli kaldıktan sonra gördüğü şiddetten korunmak amacıyla 6 ay sığınma evinde kalan ve son 3 ay önce ailesinin yanına geldiği belirtilen N.S.(18) adlı kadının intihar ettiği iddia edildi. 

            Otopsi için Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılan N.S.'nin cenazesi aralarında Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Çetin'in yanı sıra çok sayıda kadın tarafından hastane morgundan alınarak defnedileceği Doğubayazıt'a gönderildi. 

            N.S.'nin cenazesinin morgdan alınması için hastaneye gelen kadınlara DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı ve Edremit Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Sayan da katıldı.  

     "Kadın ölümlerine sebebiyet veren herkes cezalandırılmalıdır"
     Hastane morgunda dini vecibeleri yerine getirildikten sonra tabuta konulan kadının cenazesini omuzlayan Çoban ve beraberindeki kadınlar daha sonra cenazeyi Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracına koydular. 

           Hastane morgu önünde bulunan kadınlar adına konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, benzer vakaların intihar değil, intihara teşvik olduğunu belirterek, "Ölüme sebebiyet veren herkes suçludur. Ölüme sebebiyet veren herkesin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

             Çoban, aile içi şiddet gören veya küçük yaşta evlendirilen kadınların partilerine ve kadın hareketine başvuruda bulunmaları için çağrıda bulunarak, "İntihar çözüm değildir, buradan küçük yaşta evlendirilen, şiddet gören tüm kadınlara sesleniyorum. İntihar etmeyin, gelin bize başvurun, bizden yardım isteyin" dedi.

                Yapılan konuşmadan sonra morg önündeki kadınlar, N.S.'nin cenazesini Doğubayazıt'ın Dolaklı (Kamercik) köyüne uğurladı. Bölge Gazetesi Haber Merkezi