Çoban: Barışa katkısı olacaksa hepimizi tutuklasınlar

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden oluşan bir heyet Hakkâri Belediyesini ziyaret etti. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban burada yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin demokrasisine, barışına, Türkiye'nin ge

VAN 28.08.2015 11:57:44 0
Çoban: Barışa katkısı olacaksa hepimizi tutuklasınlar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, Özalp Belediyesi Eş Başkanları Handan Bağcı, Şerefettin Özalp, Başkale Belediyesi Eş Başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet tutuklanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'ye destek vermek için Hakkari Belediyesini ziyaret etti. Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan, belediye meclis üyeleri ve kentteki STK'lar tarafından karşılanan heyet eş başkanlık makamında görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban kısa bir açıklama yaptı.

ÇOBAN: BARIŞ GELECEKSE TUTUKLASINLAR
Hakkari halkı ve Hakkari Belediye eş başkanları ile dayanışmak amacıyla geldiklerini belirten Eş Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Çoban, "2009'un 14 Nisan'ında binlerce seçilmişimizi tutukladılar. Sonuç ne oldu? Bu tutuklamalar Türkiye'nin geleceğine, ülkemizin geleceğine bir katkı sağladı mı? Türkiye'nin demokrasisine, barışına, Türkiye'nin geleceğine bir katkı olacaksa ve mevcut iktidarı tatmin edecekse hepimizi tutuklasınlar. Ama bunun bir katkı olmadığını ve demokratik siyasete bir katkısının olmayacağını çok iyi biliyoruz. Engellenen, iradesine kelepçe vurulan halkımızın iradesidir. Ellerine kelepçe vurulan belediye eş başkanlarımız değil, halkımızdır" dedi.

Devleti eski yöntemlerinden vazgeçmeye çağıran Çoban, "Çünkü eski yöntemleriniz ne Kürt halkını yıldırdı, ne de Türkiye demokrasisine bir katkı sundu. Kürt halkı inandığı yoldan vazgeçmez. İnandığı yol; barış, demokrasi ve kendi hak ve özgürlükleridir. Sizin inandığınız yol ise, zulüm, şiddet, demokrasiyi öteleyen, antidemokratik yöntemlerdir. Kürtler demokraside ısrarcıdır, barış da ısrarcıdır" diye konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -