“Cizre'de kardeşliğe gölge düşürmek isteyenler var“

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, 'Cizre'de kardeşliğe gölge düşürmek isteyen yapılara fırsat verilmeyecektir. Tarafların bu konudaki sağduyulu açıklamaları oynanan oyunu b

VAN 24.01.2015 10:46:15 0
“Cizre
Tarih: 01.01.0001 00:00
              Bilici, çözüm sürecine derin direnç gösteren karanlık güçlerin bile artık barışı kabullenmesi gerektiğini anlatarak, "Kalıcı çözümün konuşulduğu son zamanlarda başta Cizre'de olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde milletimizin birliğine ve kardeşliğine yönelik yapılan eylemler direkt olarak çözüm sürecini sabote etmeye yönelik saldırılardır. Çözüm süreci toplumsal bir talebin sonucu olarak ortaya çıkan ve tarafların karşılıklı olarak sürdürdüğü bir müzakere sürecidir. AK Parti olarak bu konudaki kararlılığımız bellidir. Devletin içine sızmış veya Bakanlıktan alındı diye Ak Parti ile yollarını ayıran kişilerin çözüm sürecine yönelik asılsız iddiaları hükümetimizi karalamaya yönelik beyhude çabalardır" ifadelerini kullandı. 

          "SIKINTILAR SAĞDUYU İLE ÇÖZÜLÜR"
         Çözüm sürecinin Türkiye'de 76 milyon vatandaşın kardeşliğinin adı olduğunu söyleyen Bilici, "Birliğimizin beraberliğimizin ve toplumsal barışın olmazsa olmaz şartıdır. Cizre'de bu kardeşliğe gölge düşürmek isteyen yapılara fırsat verilmeyecektir. Tarafların bu konudaki sağduyulu açıklamaları oynanan oyunu bozacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız mimarı olduğu çözüm süreci özellikle bölgemiz başta olmak üzere ülkemizde ki birçok sosyal ve ekonomik sorunun ana kaynağıdır. Her şeye rağmen bu sorun erya da geç çözülecektir. Çözüm iradesinin tamamen yerli olması üçüncü bir şahsın veya hakemin kabul edilmemesi,  dış mihrakların veya bunların içerdeki maşalarının süreci bozmaya yönelik saldırılarının dozunu arttırmıştır. Müzakereler devam ederken duraklamalar veya kırılmalar yaşanabilir ama süreç kendi mecrasında her şartta devam edecektir. Sayın Başbakanımızda bu konuda ki karalılığını kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu güne kadar çözüm sürecinde büyük aşamalar kat edilmiştir. Konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde çerçeve bir kanun kabul edilmiş ve süreç başarıyla devam etmektedir.  Çözümsüreci bitiş tarihi belli olan bir proje değildir. Çözüm süreci,  müzakerelerin sürdürüldüğü, netice alana dek devam edecek ucu açık bir zaman dilimi olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.