Çin zulmüne Van'dan kınama

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, komünist Çin yönetimi tarafından Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan zulme karşı kınama mesajı yayınladı.

VAN 2.07.2015 13:10:16 0
Çin zulmüne Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, Çin yönetimi tarafından Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan zulme karşı kınama mesajı yayınladı.

Yayınlanan yazılı mesajda 66 yıldır Çin Yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiği belirtilerek, buna dur denilmesi çağrısında bulundu.

“Ramazan ayına rağmen kızıl Çin zulmü devam ediyor”

Açıklamada Mübarek Ramazan ayına rağmen baskı ve zulümlerin devam ettiğine işaret edilerek,  “Mübarek Ramazan günlerinde işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamaları işkence ve öldürmeye kadar varabilmektedir. İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir.” denildi.

Açıklamada komünist Çin yönetiminin Müslümanların oruç ve namaz gibi ibadetlerine bile müsaade etmediği vurgulandı.

Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade edilmediği belirtilen açıklamada Çin’in Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları da yürüttüğünü ifade etti. 

Müslümanların din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin yönetiminin uyarılması gerektiği aktarılan açıklamada ayrıca Müslümanlara ait işyerlerinin ve evlerin 7 gün 24 saat gözetim altında tutulması, evdeki kitaplardan mutfak aletlerine kadar müdahalelerin olmasına son verilmesi istendi.

Müslümanlara yönelik zulüm ve baskıların sadece Doğu Türkistan’la sınırlı olmadığı aktarılan açıklamanın son kısmında dünyanın her tarafında Müslümanların kanının aktığı vurgulandı.