CİHAT COŞAR NEDEN İSTİFA ETTİ?

VİMED ÇİFTE STANDART MI UYGULUYOR?

VAN 30.08.2014 20:30:52 0
CİHAT COŞAR NEDEN İSTİFA ETTİ?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’da hizmet veren Van İnternet Medyası Derneği üyesi olarak bugün dernekteki tüm görevlerimden ve üyelikten istifa ederek ayrıldım.

Bizler bu derneğin basın mensuplarını bir arada tutarak haklarının yenmesini ve basın mensubu arkadaşlarımız yapılan bir haksızlığa karşı tek yumruk olunması için katıldık. Fakat bugün gelinen durumda bunun olmadığını VİMED’in farklı amaçlar için kurulmuş olduğunu görüyoruz. VİMED’ geçen günlerde İŞİD tarafından öldürülen ANF muhabiri Deniz Fırat için sessiz kalmayarak tepkisini dile getirmesi biz gazeteciler için büyük takdir toplamıştı Lakin bugün İlke Haber ajansı muhabiri Ali Adıyaman PKK tarafından kaçırıldığında aynı Dernek üç maymunu oynayarak sessiz kalmayı tercih etmiştir. Buda gösteriyor ki VİMED her basın mensubuna eşit mesafede olmayıp, kendi menfaati ve çıkarları doğrultusunda bu derneği kullanmaktadırlar. Ben bir gazeteci olarak şiidet ve tecrit uygulaması kimden gelirse gelsin bunun kınanması gerektiğini belirtiyorum.

İlke Haber ajansı muhabiri Ali Adıyaman kardeşimiz sadece tarafsız habercilik ilkesine binaen yapmış oluğu haberlerinde PKK’nin gerçek yüzünü göstermek istediği için kaçırılmıştır. Bu yarın VİMED üyelerinin de başına gelebilecek bir durumdur. Bugün bu olayı kınayamayan VİMED yönetimi yarın kendi üyeleri içinde aynı şekilde üç maymunu oynamaya devam edeceklerdir.

Buradan tekrar hem özgürlük diye bağırıp gazetecilere tecrit uygulayan PKK’yi hem de bu eylemlere taraflı yaklaşıp sessiz kalmayı tercih eden VİMED yönetimini kınıyorum.

VİMED'e üye olan diğer gazeteci arkadaşlarımı/meslektaşlarımı bu haksızlığa ve bu kaçırma olayına sessiz kalmasından dolayı VİMED'e gereken tepkiyi vermeye davet ediyorum.

 

Cihad COŞAR