Çiçeksay: 14 Aralık Operasyonu utanç verici

14 Aralık 2014 Pazar günü Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yapılan operasyonun yankıları devam ediyor. Operasyona tepki gösteren Van'daki çok sayıda kişi adliye binası önünde 'Demokrasi Nöbeti' tuttu. Adliye önünde bir açıklama yapan D

VAN 16.12.2014 18:19:20 0
Çiçeksay: 14 Aralık Operasyonu utanç verici
Tarih: 01.01.0001 00:00
           
             14 Aralık'ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yönelik operasyonlar gündemdeki yerini korurken, Van'da da bir araya gelen çok sayıda kişi Adliye Binası önünde nöbet tuttu. 
Bazı vatandaşların Kur'an okuyarak söz konusu operasyonlara tepki gösterdiği görülürken, adliye çevresinde güvenlik önlemi alan polis, grubu uzaktan izledi. Bazı kadınların bebekleriyle katıldığı eylemde, grubun ellerindeki 4 dilde yazılan dövizlerde 'Gazeteme dokunma', 'Bunu yaz tarih', 'Özgür basın susmaz' 'BijiÇapemeniya Azad' yazdığı görüldü. Gruptan bazıları ise bugün yayınlanan Zaman Gazetesi'ni ellerinde taşıdı. 

          Demokrasi nöbeti bekleyenler adına Dr.AliÇiçeksay basın açıklaması yaptı. Doktor Çiçeksay, 14 Aralık nefret operasyonunun basın hürriyeti, kişi hak ve hürriyetleri bakımından utanç verici olduğunu ifade etti.

        Türkiye'de şuan ortaya çıkan tabloda, özgürlükler sorunu sadece bir kurumu ya da cemaati ilgilendirmediğini aktaran Çiçeksay, Toplumun bütün kesimlerini, evrensel insan haklarını ve ifade özgürlüğünü ilgilendirdiğini aktardı.

       "SUSTURULMAK İSTENEN BİR BASIN VAR"
        Çiçeksay, "Gözaltına alınan bu insanlar, ülkemizde yaşanan yolsuzluk ve hukuksuzlukları basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde vatandaşa anlattıkları için susturulmak istenmektedirler. Toplumu kutuplaştıran, yargıyı olabildiğince siyasallaştıran ve 'doldur boşalt' bürokrasisiyle devlet kurumlarını kendi rengine boyama gayreti içinde olan siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyenleri bertaraf etmeyi ve toplumu kutuplaştırmayı istemektedir. Toplum sorgusuz sualsiz biata zorlanmakta biat etmeyen doğru bildiğini söyleme gayreti içinde olan şahıs ya da kurumlar adeta bir cadı avına tabi tutulmaktadır." diye konuştu.

         Ülke ekonomisinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu vurgulayan Çiçeksay, konuşmasına şöyle devam etti: "Toplumun demokratikleşme taleplerinin kulak ardı edildiğini ve ülkenin büyük toplumsal gerilme yaşadığını görmeyen, siyasi iktidar, arkasına aldığı devlet gücünü, gücün kaynağı olan vatandaşına karşı kullanmakta bir beis görmemektedir. Ama dünün mağduru olan bu iktidar unutmamalıdır ki zulüm devam etmez ve yaşattıkları mağduriyet ve zulümle hatırlanacaklardır. Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun; korkulardan dağlar yapıp üstünden hüküm verenler iyi bilsin ki asla korkuya esir olmayacağız ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türkiye'nin, özgürlüklere saygılı, ileri bir demokrasinin olacağına inancımız tamdır." Grup yapılan basın açıklamasından sonra sessiz bir şekilde dağıldı.