CHP'li Sağlar'dan Erdoğan'a eleştiri…

CHP Mersin Milletvekili ve 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yapan Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. CHP Heyeti olarak Anadolu Basın Yayın Birliği(ABYB) Şubesini ziyaret eden Sağlar, ülke

VAN 27.08.2015 11:57:35 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İl Başkanı İlkay Gökdere, İl Başkan Yardımcısı Berfin Kartal ve İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu, ABYB Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Bişar Ulutaş ve Başkan Yardımcısı Cafer Karakoç ile görüşen heyet, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
İlk olarak söz alan CHP Mersin Milletvekili ve 49. 50. 52. Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yapan Fikri Sağlar'ın hedefinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.
 
SAĞLAR: "KAOSU VANLILARA ANLATMAK İÇİN GELDİK"
Milletvekili Sağlar, CHP heyeti olarak bölgeyi gezdiklerini ifade ederek, "Bugün Van'da Vali, Belediye Başkanı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gazete cemiyetlerini ziyaret ettik. Yarın da ziyaretlerimiz olacak. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın inadı, kaprisi ve başkan olma hevesi yüzünden ülkede yeniden seçime gidilmesinden ciddi bir kaosun olduğunu biliyoruz. Bu kaosu Vanlılara da anlatmak için geldik. Gelecekte iktidar olmaya kilitlenmiş Cumhuriyet Partisi olarak çözüm önerilerinin alt yapısını oluşturmak için buradayız. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partilerinden beş isme teklif yapmasını değerlendiren Sağlar, "Bizim arkadaşlarımız bunu kabul etmez. Biz parti olarak bu kararı aldık" dedi.
Ak Parti ile niçin koalisyon yapılmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Sağlar, "Aynı barış süreci dedikleri gibi bir durum ortaya çıktı. Akil adamlar, geziler, mitingler, barış olacağı umutları, ama gelinen süreçte bir savaş başladı. Koalisyon görüşmeleri de aynen öyle oldu. Türkiye'de barış isteyen halkımızın iyi niyetini suiistimal ettiler. Erdoğan 7 Haziran seçimlerinde istediği oyu alamayacağını görünce, şimdi insan ölümleri üstünden milliyetçi oyları alarak iktidar olmanın yollarını arıyor. Ama biz izin vermeyeceğiz" dedi.
 
AKAYDIN: "ERKEN SEÇİME GEREK YOKTU"
CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ise Van'daki ziyaretlerinin amacına değinerek, "Van'da sıkıntıları görmek adına geldik. Gördük ki Vanlının üzüntüsü ne ise, Antalya'nın da odur. Ama belki burada güvenlik adına sıkıntılar biraz daha çok. CHP, bu sorunların çözümünde net bir partidir. Demokrasiden ve barıştan yanayız. İnşallah bundan sonra daha çok anlatacağız. Biz de yeni bir grup milletvekiliyiz. Eski arkadaşlarımıza gönderme yapmıyoruz, ama biraz farklıyız" şeklinde konuştu.
Yeni seçimlerde tablonun nasıl olacağı yönündeki soruları yanıtlayan Akaydın, "Yeni seçimlerde herkesin cesur kararlar vermesini istiyoruz. Bence bu seçime gerek yoktu. Anketlerde çok büyük değişikliklerin olacağı görülmüyor" ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 7 Haziran'daki sonuçların ardından herkesin rahatladığını belirterek, "Bir hafta sonra bir savaş politikası başlattılar. Daha öncesinde barışı kullandılar. Huzur, barış, istikrar lafları ile Erdoğan başkan olamayınca, HDP'nin de Meclis'e girmesi ile yeni gelişmeler yaşandı. Suruç olayı, şüpheli iki polisin ölümü ve ardından bombaların patlaması, ölümlerin olması yeni bir sürece girildi. Biz bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz. Oy kaygısı ile hareket edilmemeli. Biz önce yaşamı savunuruz. İnsanların sorunlarının çözümü çok daha önemli. Farklılıkları zenginlik olarak görmeliyiz. Bölgede daha sık olacağız" diye konuştu.
CHP İl Başkanı İlkay Gökdere ise sorunlu bir bölgede yaşadıklarını ifade ederek, "Milletvekillerimiz Van'a gelmek istedi. Ben birkaç gün daha beklemelerini istedim. Belki olaylar son bulur dedim. Ama sorunlar bitmeyince, sağ olsunlar geldiler, burayı gördüler. Bundan sonra da bize destek olacaklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölge: Fehmi Tekdur