CHP'den 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ilan edilmesiyle ilgili soru önergesi

Geçtiğimiz günlerde 2 Nisan Dünya Vanlılar günü ilan edilmesi için meclise tasımasıyla ilgili bir gazeteye açıklamalarda bulunan CHP Van il başkanı Mehmet Kurukcu'nun açıklaması şöyleydi: 'KURUKCU: Van'ın kurtuluşunun 100. yı

VAN 26.03.2018 14:56:58 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Geçtiğimiz günlerde 2 Nisan Dünya Vanlılar günü ilan edilmesi için   meclise tasımasıyla ilgili  bir gazeteye açıklamalarda bulunan CHP Van il başkanı Mehmet Kurukcu'nun açıklaması şöyleydi:

"KURUKCU: Van'ın kurtuluşunun 100. yılı etkinliklerine ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününe sayılı günler kala CHP Vanlıları ve Van dostlarını heyecanlandıracak girişimde bulunmaya hazırlanıyor., 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “Bu fikir çok doğru, ilgi çeken, birleştirici, kaynaştırıcı ve karşılık bulan öneridir. Van'ın tarihi ve kültürel mirası düşünüldüğünde heyecan verici olduğunu belirteyim. Özünde sevgi, kardeşlik, Van'ın sıcak yüzünü yansıtan Dünya Vanlılar Günü ilan edilmesinde geç kalınmıştır. Farkındalık yaratmak budur.

 

Biz parti olarak 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü için yapılacak çalışmalara katılarak üzerimize düşeni yapacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü resmi olarak kabul edilmesi için çalışma başlatıyoruz. Milletvekillerimiz gerekçeli yazılı önerge hazırlayarak 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün TBMM de görüşülerek yasallaşması için girişimde bulunacaklar. 1915'te İşgal edilerek yakılıp yıkılan, çileler çeken güzel Van şehrimize değer, 30 bin insanını kaybeden, büyük acılar yaşayan değerli Vanlılara heyecan kazandıracak önergeye Mecliste grubu bulunan partilerin de destek vereceğine inanıyoruz.

 

Van'ımızın kurtuluşunun 100. yılını kent ve toplumsal hafızanın tazelenmesi, ecdadımıza vefa gösterilmesi anlamında önemli buluyoruz. 100. yıl Van gibi yakılıp yıkılmış, acı çekmiş tarihi kentlerin kimliğinde önemli zaman dilimidir. Van'ın 100. yılı bu yılını ruhuna uygun anlayarak, anlatarak kutlamamız gerekir” şeklinde konuştumuştu.



CHP Van İl başkanı Kurukcu CHP Antalya milletvekili Niyazi Nefi KARA aracılığıyla 2 Nisan Dünya Vanlılar günü ilan edilmesi için meclise soru önergesi sundular ve diğer parti van milletvekllerinde destekte bulunmaları içinde çağrıda bulundu.