CHP Van İl Başkanı Kurukcu'dan liste değerlendirmesi

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yerel seçim gündemiyle toplandı. Türkiye'deki 105 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı.

VAN 24.10.2018 19:13:25 0
CHP Van İl Başkanı Kurukcu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yerel seçim gündemiyle toplandı. Toplantının ardından CHP'nin 105 ilçe ve belde belediye başkan adayının isimleri açıklandı. CHP'nin Van'daki ilçelerde aday göstereceği belediye başkan adayları belli oldu. İşte Van'da bazı ilçelerde aday gösterilecek isimler.

CHP'NİN VAN'DAKİ İLÇE ADAYLARI ŞÖYLE


1-Van Tuşba İzzet Kartal 


2-Van Gevaş Musa Baran 


3-Van Gürpınar Selim Karakuş 


4-Van Başkale Namet Parlak 


5-Van Muradiye Haşem Polat 


6-Van Saray Şefik Yamandağ 


 

7-Van Çatak Abdulcelil Temel 


CHP Van İl Başkanı Kurukcu, açıklanan Van listesiyle ilgili  şu değerlendirmelerde bulundu : "1 hafta önce Genel Başkan Yardımcıları ve iki milletvekili ilimize geldi. O gün STK'ları ziyaret ettik. İlçe başkanlarımızla parti binamızda belediye başkan adayları belirleme toplantısı gerçekleştirdik. Yaptığmız istişareler sonucunda 7 ilçemizde bu isimler üzerinde mutabık kaldık. Bu isimler parti MYK'sından bugün geçti. Van'a hayırlı, uğurlu olsun."


CHP Van İl Başkanı Kurukcu, suni bir liste oluşturmadıklarını belirterek açıklamalarının devamında şunları söyledi: "Büyükşehir ve diğer 6 ilçemiz için de aday adayı başvurularımız var. Şu an bu isimler üzerinde mutabakata varmaya çalışıyoruz. O isimleri de kısa zamanda kamuoyuna açıklayacağız. Biz adaylarımız sadece listede olsun diye belirlenmedi. Bu isimler gerçekten halk içinde ağırlığı olan isimler. Örneğin: Tuşba'da Bruki aşiretine mensup vatandaşlarımız yaşıyor ve biz buraya İzzet Kartal ismini uygun gördük. Diğer yandan Gürpınar'da Hertoşi aşiretini Gravi koluna mensup vatandaşlarımız var. Bu ilçe içinde yılların siyasetçisi Selim Karakuş ismini uygun gördük."


Kaynak GazeteVAN