CHP Tuşba İlçe Başkanı Sema Canlı…

CHP Tuşba İlçe Başkanlığı’nın kongresinde, yeni ilçe başkanlığına daha önce Kadın Kolları Başkanı olan Sema Canlı seçildi.

VAN 29.11.2017 15:55:00 0
CHP Tuşba İlçe Başkanı Sema Canlı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Son günlerde İlçe kongrelerini gerçekleştiren CHP Van da ilçe kongrelerini yapmaya devam ediyor. Pazartesi CHP Muradiye ilçe kongresinde güven tazeleyen Nurettin Beyaz, Salı günü de CHP Edremit’te Önceki başkan Ayhan Günay tekrar seçilmişti.

   CHP Tuşba’da ise değişim yasandı. Doğuda kadın başkan görmeye alışık olmayan Van’da Tuşba ilçe Başkanlığına Sema Canlı tek listeyle seçildi.

  Tuşba İlçe Kongresinde delegelerin sunduğu önergeyle Divan Başkanlığı’na İl Başkanı Mehmet Kurukcu, başkan yardımcılığına Selim Karakuş, divan katipliğine Sıraceddin İldeş seçildi.

   Gündem maddeleri sırasıyla uygulandı ve İl Başkanı Mehmet Kurukcu bazı açıklamalarda bulundu.

   Kurukcu, görev süresi içerisinde 16 Nisan Referandumu gibi önemli ve kritik bir süreci geride bıraktıklarını söyleyerek, “Bu süreci teşkilatlarımızla göstermiş olduğumuz yoğun ve programlı çalışmalar neticesinde alnımızın akıyla tamamladık. Genel merkezimize ayrıca rapor ettiğimiz bu sürece ilişkin tüm detayları tek tek anlattık. Görev sürecimiz boyunca belki de bugüne kadar hiç yapılmamış bir faaliyeti daha gündemimize alarak hemen hemen ziyaret etmediğimiz basın kuruluşu, sivil toplum kuruluşu dernek veya sendika kalmamıştır. Yaptığımız tüm ziyaretler günü gününe rapor haline getirilmiş gerek il yönetimine gerekse de genel merkezimize defalarca kez sunulmuştur. Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda öncelikli olarak Van’daki basın kuruluşlarını ayrı ayrı ziyaret edip Cumhuriyet Halk Partisinin toplumda nasıl algılandığını ve CHP’ye dışardan bakışın nasıl olduğunu gözlemledik, araştırdık. Daha sonraları sıklıkla, partimizin uzun yıllardan beri üyeleri olan ve bu partiye gönül vermiş insanlarla belirli periyodlarda bir araya gelerek CHP’nin eksisi ve artısı üzerine tartışmalarda bulunduk. Bunların birçoğunu da partimize yeniden kazandırdık. Bu süreçte her zaman yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen  başta sn genel başkanımıza tüm MYK ve  PM üyelerimize, milletvekillerimize, il yönetim kurul üyelerimize ilçe başkanlarımıza çok çok teşekkür ederim bu saydıklarımızın daha fazlasını yapmak için ekibimle tekrar Van için her zaman daha güzel işler yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz CHP Van il ve ilçe  kongrelerimizin öncelikle partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar görevi basındaki abimiz Nizamettin Gürbüz’e teşekkür eder ve göreve bugün seçilecek eski kadın kolları ve bundan sonraki Tuşba ilçe başkanımız Sema Canlı’ya da başarılar diliyorum” dedi.

   İlçe başkanlığa seçilen Sema Canlı ise yaptığı konuşmada imkanlar doğrultusunda güzel çalışmalar yapacaklarını belirtti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi