CHP, İyi Parti ve HDP’lilere kötü bir haberim var

Abdurrahman Dilipak

VAN 15.01.2018 09:10:21 0
CHP, İyi Parti ve HDP’lilere kötü bir haberim var
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Son anketi de yayınlandı! Şu an seçim olsa;

AK Parti: % 44.9, CHP: % 23.7, MHP: % 10.6, HDP: % 9.1, İyi Parti: % 2.7, Diğer: % 2.2, Cevapsız: % 2.0, Kararsız: % 2.1, Geçersiz/İptal: % 0.7, Sandığa gitmeyecek: % 2

Seçim ittifakları sonucu siyasi ağırlık merkezi açık ara AK Partiden yana. AK Parti - MHP ittifakı % 55 gibi gözüküyor. CHP - HDP ittifakı % 33 gibi. İyi Parti % 3 bile değil. Diğer Partiler % 2, Bağımsız % 2, kararsız % 2, oy vermeyecekler % 2, geçersiz % 1.

Bu öngörüler milletvekili seçimleri için. Sonuçta İyi Parti baraj altı. İttifak yapabileceği bir parti de yok. % 7’lik bir parti ile ittifak yapacak olsa, kendi küçük parti olarak kalacağı için bir varlık göstermesi mümkün değil.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde durum Erdoğan faktörü ile daha çok AK Parti’den yana. AK Parti’nin adayı belli. Diğer Partilerin adayları belli değil. AK Parti ve MHP koalisyonunun Cumhurbaşkanlığı seçimindeki toplam oy potansiyeli % 59-60 (% 48+% 11) CHP % 25, HDP % 9 İyi Parti % 3, Diğerleri: % 2,5. Tamamı % 40.

Tabi bu bugünkü durum. AK Partililerin rehavete kapılmaması gerek. Oyuna gelmemeleri gerek. Muhalefet bu sonuçları beklemiyordu. Şimdi çıldıracaklar. Bir yandan kendi içlerinde kavga ediyorlar, öte yandan hepsi birlik olup AK Partiye saldıracaklar. Kimin ne açığı, gizli-kapaklı işi varsa onları orta yere dökebilirler.. Bulamazlarsa iftira ederler.

AK Parti iyi, doğru adaylarla halkın önüne çıkmazsa, bu sonuç çantada keklik değil, bunu söyleyelim. Bu sonuç biraz da, sadece AK Partinin kendi tabanının oyu değil, CHP ve HDP’den kaçanların oyu. AK Parti bu oyu kalıcı kılmak istiyorsa, daha dürüst, daha bilgili ve daha cesur insanlarla yola devam etmeli.

Bakın aslında AK Parti - MHP ortaklığı Doğu ve Güneydoğuda biraz rahatsızlıklara sebep olsa da, orta Anadolu’da bu tersi bir sonuç doğuracaktır. Ama CHP - HDP - İyi Parti birlikteliği her yerde olumsuz yansıyacaktır sandığa. İyi Partinin çekirdek kadrosu MHP’den ayrılan isimler, diğerleri de sağdan toplama isimler, FETÖ’cüler. İyi Parti bu anlamda CHP’nin sırtında bir kamburdur. HDP ise 2. bir kambur. CHP de onların sırtında bir kambur.

MHP ile koalisyon kuran AK Parti’ye, bir HDP’li ne diyebilir ki, kendileri de CHP ve İyi Parti ile daha da beteri ABD ile koalisyon kuruyorlar. Marksist bir hareket olduğunu söyleyen PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’nin arka çıktığı PYD kapitalizmin jandarmalığına soyunan ABD ve NATO’nun lejyoneri olmadı mı? ABD’nin Kuzey Orduları” dediği “Paralı asker”i olmadı mı?!

AK Parti-MHP ittifakı karşısında, bütün muhalefet birlik olsa bir değer ifade etmiyor ve bu koalisyon anayasal çoğunluğu garanti ediyor. Her iki hareket, kapak tencere gibi, tabanda ve çatıda birbirini tamamlıyor.

Bu muhalefetin “yamalı bohça” koalisyonunun AK Parti - MHP koalisyonuna karşı kendi cephelerinden yönetecekleri eleştirilerin tabanda bir etkisi olması mümkün değil. Çünkü herkes onlara “başkasının gözünde çöp ararken, önce kendi gözündeki merteği çıkart” diyecek. AK Parti ve MHP’ye yöneltecekleri her eleştiri daha fazlası ile kendi ittifakları içinde de mevcut.

Sadece AK Parti ve Erdoğan düşmanlığı üzerine kurgulanmış bir muhalefet anlayışı ile bir yere gidemezler. “Haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti yok eder”.

CHP, HDP, İyi Parti tabanı da sürekli aynı şeyleri söylemekten yoruldular aslında. Kendi aralarında, tabanlarında ortak bir anlayış zemini yok. Dünü anlamada, bugünü açıklamada ve gelecek idealleri açısından benzer düşüncelere sahip değiller. Kaldı ki, bunlar, bırakın ötekilerle birlik olmayı, kendi içlerinde de birlik değiller. CHP kongrelerini görüyorsunuz. HDP’de de durum farklı değil. En iyi bildikleri şey kavga. İyi Parti bunlarla arka kapı, CIA bağlantılı, dolaylı, kapalı kapı arkası siyasetinde başarılı. Yoksa bunlar bir araya gelip yemek bile yiyemezler.

Bunların hepsi kendini dev aynasında görüyor. Hepsi liderlik iddiasında. CHP Türkiye’de resmi ideolojinin imtiyazlı partisi, İyi Partinin ABD’de dayısı var. HDP’nin ABD ve AB’den destek görmesinin dışında silahlı gücü var. Bu imtiyazlı konumları ister istemez siyasi açıdan megalomaniye sebep oluyor.

Aslında kıdem ve güç açısından en güçlü pozisyonda olan CHP, dün Ergenekon’un avukatlığını yapıyordu, bugün FETÖ’nün avukatı oldu. Ulusalcı, solcu geçiniyor ama uluslararası sistemin, finans kapitalin Türkiye’deki mutemedi konumunda bir parti. 2. sırada HDP var. Türkiye’de kendi “silahlı güç”ü olan tek parti. Akşener onu, ordu ve polis, istihbarat örgütü içindeki FETÖ’nün silahlı unsurlarını görmüyor, SADAT’ı AK Parti’nin gizli ordusu sanıyor.. Akşener, yumurtadan yeni çıkmış serçe yavrusu olduğunu unutup, kendini bulgur ambarında yuva yapmış Kartal sanıyor. Biliyorsunuz “yurtta sulh”la başladı işe, “The hoca efendi”nin duasını almış olmalı ki (!?), “başbakan” olma hayalleri kuruyor. Onun hayali % 20, tabi bu oyu hangi partiden almak istiyorsa..

Bana kalırsa CHP, HDP, İyi Parti’nin oy toplamı eksi verir. Zaten bunları destekleyen ve izleyen merkezler de, yakında kararlarını verirler. Kimse yenilecek ata oynamak istemez.

Akşener’in başaracağına inanması önemli. Buna Amerika’daki sponsorlarını da inandırması lazım. İnandırsınlar ki, seçime katılıp CHP ve HDP’deki Amerikano liberal oyları, FETÖ ile iltisaklı unsurların oylarını toplayabilsinler. Yani CHP ve HDP’nin oylarını aşağı çeksinler. AK Partinin oyu artmasa bile, oyunun karşılığı olarak kazanacağı sandalye açısından bu önemli..

Akşener’in seçime katılması AK Parti açısından önemli.. Akşener’in alacağı her oy AK Parti hanesine yazılacaktır.. Tıpkı daha önce, Cem Uzan’ın Genç Parti olayında olduğu gibi. Seçimlerden sonra AK Parti özel bir tören düzenleyip Akşener’e “Üstün ‘Hizmet’ Ödülü” vermeli bana kalırsa. Kime niyet, kime kısmet, “The Cemaat”a hizmet etmek için yola çık, AK Partiye hizmet et! Bu işler böyledir, Allah dilerse, Kılıçdaroğlu ve Akşener’i de AK Partiye hizmete memur edebilir. Daha önce Baykal’ın eliyle Erdoğan’ı yasaklı olduğu meclise taşıması gibi! Herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı var ve galib olacak olan O’dur. La Galibe İllallah! Selam ve dua ile..