CHP ile darbeciler ruh ikizi

Suriye’de Esed halkını öldürüyor, CHP ziyaretine gidiyor. Irak’ta Maliki Türkmenlere ve Kürtlere zulmediyor, Kılıçdaroğlu ziyaretine gidiyor. Mısır’da darbeci General Sisi halkını katlediyor, CHP heyet gönderiyor. AK Parti MKYK üyes

VAN 6.09.2013 11:35:38 0
CHP ile darbeciler ruh ikizi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSMAİL UĞUR / ANKARA

CHP’nin diktatör ve darbeci devlet yönetimleriyle yaptığı görüşme ziyaretleri Türkiye kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, siyasi partilere göre ise CHP’nin dış politika anlayışı Türkiye’nin hassasiyetlerine taban tabana zıt.

Kılıçdaroğlu Sisi’nin ruh ikizi

CHP’nin dış gezilerini Milat’a değerlendiren AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, CHP’lilerin darbecilere büyük bir hayranlık duyduklarını belirterek, “CHP’nin mimarları darbeleri çok iyi bilir. Bu ülkede yönetime gelmelerini hep darbelere borçludurlar. Bu nedenle dünyadaki darbecilere olan romantik hayranlıkları ve bağlılıkları buradan kaynaklanıyor. Kılıçdaroğlu darbeci Sisi’nin ruh ikizidir” ifadelerini kullandı.

CHP halkın tersidir

Profesör Bağlı, Türkiye halkının iç ve dış diktacılarla arasına hep mesafe koyduğunu dile getirerek, Halkına zulmeden diktatör ülke yönetimleriyle Türkiye’nin ilişkilerinin bozuk olmasının AK Parti iktidarıyla ilgili olmadığını söyledi. Bağlı, “Türkiye halklarıyla diktatör ülke yönetimlerinin arasında hep bir mesafe olmuştur. Halk zaten bunlardan uzaktı ve gönül bağı yoktu. AK parti bunu siyaseten de dile getirdi, ikiyüzlü davranmadı. Halkın hissiyatı siyasete yansıdı. CHP ise halkın hissiyatını değil egemenlerin hissiyatını temsil ettiği için her konuda vahşet yapanların, halka karşı olanların yanında yer aldı. CHP halkın tersidir” diye konuştu.

Myanmar’a da giderlerse şaşırmam

CHP’nin Myanmar’da binlerce Müslümanı katledenleri de ziyarete gitmesi halinde şaşırmayacağını dile getiren Bağlı, Kılıçdaroğlu bağlamında bakıldığında CHP’nin siyasi bir proje ve etkin bir dış politik duruş üretecek birikimden yoksun olduğunu vurguladı. Bağlı, “Kılıçdaroğlu operasyonla getirilmiş bir insan. Onu buraya kim getirdiyse, büyük ihtimalle nereyi ziyaret edeceğine de onlar karar veriyorlar” dedi.

Milat