Ceylani UNİCEF'in katkılarıyla düzenlenen toplantıya katıldı

Tuşba İlçe Müdürü Muhlis Ceylani, UNICEF´in katkılarıyla düzenlenen Okul Öncesi Eğitim ve Geçici Koruma Altındaki Çocukların Eğitimi Konuları Hakkında Yapılan Değerlendirme Toplantısına katıldı. Söz konusu toplantıyı gazetemiz

VAN 25.12.2014 10:57:12 0
Ceylani UNİCEF
Tarih: 01.01.0001 00:00
            
             Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından UNICEF´in katkılarıyla organize ettiği okul öncesi eğitimdeki son durum ve ülkemizde bulunan geçici koruma altındaki yabancı çocukların eğitimleri konusunda yapılan değerlendirme toplantılarına katıldı.

              Toplantıyı değerlendiren Ceylani, İstanbul´da gerçekleştirilen toplantıların açılış konuşmasını Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık'ın yaptığını söyledi. Toplantıda okul öncesi eğitimde gelinen son nokta  hakkında bilgilerin verildiği ve yapılan mevzuat değişikliği ile alınan önlemler doğrultusunda geçen yıla göre yüz bine yakın çocuğun daha okullaşmasının hedeflendiği  ifade edildi.
Toplantıya katılan Müsteşar Yardımcısı Sayın Yusuf Büyük ise, şehir merkezlerinde ve Geçici Koruma Merkezlerinde barındırılan çocuklara okul öncesinden lise sona kadar her kademede eğitim hizmeti verildiğini, bu konuda Mili Eğitim Müdürleri olarak yapılması gereken şeyler hakkında bilgiler verdi. 
Okul Öncesi Eğitimde Denetim  konusunda sunum yapan,  Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala ise konu hakkında il ve ilçe yöneticilerine gerekli bilgilendirmelerde bulundu. İki ayrı oturum halinde devam eden toplantılarda okul öncesi eğitimde il ve ilçe bazlı değerlendirmeler yapıldı.


 Bölge: Fehmi Tekdur