“Cennete genç yetiştirelim, azaba göndermeyelim“VİDEO İZLE

“Yaz Kur’an Kurslarında 47 bin 923 öğrenci eğitim gördü”

VAN 22.08.2014 10:14:47 0
“Cennete genç yetiştirelim, azaba göndermeyelim“VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van İl Müftülüğü 2014 Yaz Kur'an Kurslarının bugün itirabiyle biteceğini belirterek, Yaz Kur'an Kursları sona erdikten sonra da camilerde Kur'an dersi verilmesine devam edileceğini açıkladı.

2014 yılı Yaz Kur’an Kurslarının bugün itibariyle bitmesi nedeniyle görüştüğümüz Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile Kur’an Kursu Öğreticisi Yeni Şehir Camii İmamı Salih Yücel, Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesi ile birlikte öğrenci velilerine büyük görevler düştüğünü belirttilre.

 

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, 2014 yılı yaz kurslarının, ‘Camiye koşalım Kur’an’la buluşalım’ sloganı ile 20 Haziran 2014 tarihinde başladığını belirterek, Yaz Kur’an Kurslarında üçer haftalık üç dönem üzerinden eğitim verdiklerini ve eğitimin bugün itibariyle sona erdiğini söyledi.

 

“Yaz Kur’an Kurslarında 47 bin 923 öğrenci eğitim gördü”

 

Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgi veren Müftü Arvas, “Yaz Kur’an kursları münasebeti ile bin 335 kursta bin 780 öğretici görev almıştır. Yaz Kur’an kurslarımız başlamadan önce tüm din görevlilerimize, çocuk gelişimi, çocuk ve ergenlerde dini gelişim ve iletişim konularında seminer verilmiştir. Kurslarımıza kayıt yaptırarak eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizin sayısı 47 bin 923’tür. Bu münasebetle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilen 47 bin Elifba, 50 bin 250 ‘Dinimi Öğreniyorum’ ders kitabı ve  6 bin Kur’an-ı Kerim öğrencilerimize dağıtılmıştır. Ayrıca yaz Kur’an kurslarımızda Kur’an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra ibadet, itikat, siyer ve ahlak konularında temel dini bilgiler verilmiştir.” dedi.

 

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri için cami buluşmaları yaptıklarını söyleyen Arvas, Yukarı Nurşin Cami’de yapılan cami buluşmasında çok güzel manzaraların ortaya çıktığını söyledi. Arvas, yaz Kur’an kursu öğrencileri için piknikler ve spor faaliyetleri gibi sosyal etkinlikleri de düzenlediklerini sözlerine ekledi.

 

“Ramazan ayında öğrenciler ile cemaat iç içe Kur’an-ı Kerim öğrendi”

Müftü Arvas, “Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerimiz, Kur’an Kurslarının Ramazan Ayı ile aynı günlere denk gelmesine rağmen büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmişlerdir. Ayrıca Ramazan Ayının Kur’an ayı olması münasebetiyle Kur’an Kurslarımızda bayanlara ve cami cemaatine yönelik mukabelelerimizde de öğrencilerle cemaat iç içe Kur’an-ı Kerim’i öğrenme noktasında çok büyük bir çaba göstermişlerdir. Yaz Kur’an Kursları bittikten sonra da camilerde Kur’an-ı Kerim eğitimlerimiz devam edecek. Gençlerimiz, öğrencilerimiz, cemaatimiz ve  vatandaşlarımız müracaat ettikleri takdirde camilerde Kur’an eğitimi faaliyetlerimizde devam edecektir. Ayrıca camilerde ‘Cami Dersleri’ başlatılacaktır. Bu cami dersleri de genelde Kur’an-ı Kerim tefsiri, Hadis, Fıkıh, Ahlak, İtikat gibi konular olacak ve biz  de bu hususta faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Allah nasip ederse Eylül ayından itibaren Yukarı Nurşin Camisinde her cumartesi günü saat 09.00’da dersler başlayacaktır. Tüm halkımıza açık olacak cami derslerimizde biz Hadis dersi yapacağız.” diye konuştu.

 

“Cennete genç yetiştirelim, azaba göndermeyelim”

Son olarak öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Arvas, “Çocuklarımızı Kur’an ile sürekli buluşturalım, çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim öğrenmelerine yardımcı olalım, çocuklarımıza Peygamber Efendimizin sevgisini, Ehli Beyt sevgisini kalplerine yerleştirelim. Hiç unutmayalım ki bu çocuklar bize birer emanettir. Biz çocuklarımızla imtihan edilmekteyiz. Bu çocukların, bu gençlerimizin yarın sorumlusu biz olacağız. Cennete genç yetiştirelim, çocuklarımızı cennet adayı yapalım. Allah korusun azaba göndermeyelim. Peygamber Efendimizi tanımaları, İslam ahlakını öğrenmeleri hem kendilerine hem çevreye hem bütün insanlığa faydalı, yararlı birer birey olacağını unutmayalım. Herkes çocuklarından sorumludur. Ona göre çocuklarımızı Kur’an’sız bırakmayalım, evimiz bir Kur’an kursu olmalıdır, her Mümin’in evinde Kur’an okunmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

 

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım vardı”

Yaz Kur’an Kursuna yoğun bir katılımın olduğunu söyleyen Kur’an Kursu Öğreticisi Yeni Şehir Camii İmamı Salih Yücel, “Cuma Günü Yaz Kur’an Kursları sona eriyor, ama biz Cuma gününden sonra da isteyen öğrencilere ders vermeye devam edeceğiz. Elhamdulilah, hem bizim camide hem de diğer tüm camilerde her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım oldu. Kur’an kursumuzda 100’den fazla öğrencimiz var, Elhamdulilah çok bereketli güzel bir dönem oldu. Kurs bittikten sonra inşallah bu öğrencilerimizi yine takip edeceğiz ve isteyen öğrencilerimize ders vermeye devam edeceğiz, camimiz her zaman açıktır, hafta sonu onlara ders vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 

“Çok bereketli ve verimli olduğuna inanıyoruz”

Yaz Kur’an Kursunda verdikleri dersler hakkında bilgi veren Yücel, “Camimizde başta Kur’an dersi verilmiştir. Kur’an öğretilmiştir, Kur’an sevgisi verilmiştir. Kur’an-ı Kerim’i tanımaları Allah’ın kelamını bilmeleri ve onun yanında Siyer-İ Nebi dediğimiz Peygamber Efendimizi öğrenmeleri ve tanımaları için dersler verilmiştir. İtikat dersleri verilmiştir, ahlak dersleri verilmiştir, ibadet dersleri verilmiştir. Tabi bu ibadetler içerisinde en önemlisi namazı nasıl kılmalıyız, namazın şartları nelerdir, ibadetlerin şartları nelerdir, namazın önemi ibadetin önemi gibi… Bu yaz dönemi içerisinde gelen öğrencilerimize bunlar öğretilmiştir. Allahın izniyle çok bereketli ve verimli olduğuna da inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“Bundan sonra anne ve babalara görevler düşüyor”

Kur’an Kurslarının sona ermesinden sonra ebeveynlere büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Yücel, “Yaz Kur’an kursuna gelen öğrencilerin anne ve babaları,  büyük bir sorumluluk bilinci ile hareket ederek, okul açıldıktan sonra da çocuklarını takip etmelidirler. Anne ve babalar derslerini takip etmelidirler ve çocuklarını camilere getirmelidir. Çünkü camiler eğitim merkezleridir. Camilerde kalan eğitimlerini kaldıkları yerden itibaren devam ettirmelidirler. Biz üzerimize düşen görevleri yaptık. Bundan sonra anne ve babalara görevler düşüyor. Anne ve baba evde çocuklarını takip ederlerse, çocukları ile ilgilenirlerse Allah’ın izni ile o çocuklar İslami bir terbiye ile büyüyecektir ve hem ailesine hem de topluma yararlı bir evlat olacaktır.” ifadelerini kullandı. (Cihad Coşar – İLKHA)