Cenaze ailesine teslim edilmek üzere Van’a getirildi.

SORUMLULAR KİM?

VAN 31.10.2014 23:43:01 0
 Cenaze ailesine teslim edilmek üzere Van’a getirildi.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı Karakolu’nda zorunlu askerlik yapan Ferhat Işık’ın intihar ettiği öne sürüldü. Elazığ’ın Kovancılar İlçesine bağlı Okçular Jandarma Karakolu’nda ise görevli Jandarma Er Mustafa Karakurt’un, arkadaşının silahından çıkan “kaza kurşunu” ile yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Işık’ın, 29 Ekim’de nöbet tuttuğu esnada intihar ettiği iddia edildi. Diyarbakır’da yapılan otopsinin ardından cenaze ailesine teslim edilmek üzere Van’a getirildi.

Askeri yetkililerin aileye “Nöbet esnasında tuvalette göğsüne sıktığı tek kurşunla intihar etti” iddiasında bulunduğu belirtildi.

Cenazeyi gören aile ise, çocuklarının yüzünde darp izi olduğuna ve darptan dolayı dişlerinin kırıldığını gördüklerini söyledi.

Işık’ın cenazesine yapılan otopsi sonucunun aileye verilmediği, ölüm nedenine ilişkin sadece “Ateşli silah ile intihar ederek ölme” olarak açıklama yapıldığı belirtildi.

Oğlunun ölümünden askeri yetkilileri sorumlu tutan Baba İhsan Işık, geçen Pazar günü eşi ile birlikte oğlunu görmeye gittiğini, oğlunun komutanın baskı kurduğunu söyledi.

Baba Işık, “Bölük komutanı beni üs bölgeye yollamak istiyor, ama ben kabul etmeyince ‘Eğer dediğimi yapmazsan ben sana en kötü işleri yaptıracağım ve seni süründüreceğim’ diye tehdit etti” dedi.

Oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirten Işık, bölük komutanını sorumlu tuttu.

Elazığ’da da şüpheli ölüm

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre ise Elazığ’ın Kovancılar İlçesine bağlı Okçular Jandarma Karakolu’nda zorunlu askerlik yapan görevli Jandarma Er Mustafa Karakurt’un, arkadaşının silahından çıkan “kaza kurşunu” ile yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, Karakurt, dün akşam saatlerinde nöbet dönüşü bir arkadaşının kaza ile ateş alan silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Merkezine kaldırılan Karakurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Sivas’ın Kangal İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Karakurt’un ailesinin Ankara’da oturduğu, cenazenin bugün memleketine gönderileceği belirtildi.