Çelik:Kan Üzerinden Siyaset Yapanı Millet Affetmez

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 'Halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları bu millet de Allah da affetmez.' dedi.

VAN 9.05.2013 16:43:43 0
Çelik:Kan Üzerinden Siyaset Yapanı Millet Affetmez
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, hükümet olarak 400 milyar doların heba edilmesine, 40 bin insanın yaşamını yitirmesine ve anaların gözyaşının akmasına neden olan sorunu bitirme gibi bir dertleri olduğunu söyledi. Çelik, "Halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları bu millet de Allah da affetmez." dedi.

Van'da meydana gelen depremlerin ardından binası hasar gören Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin (VESOB) yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AK PartiVan Milletvekili Mustafa Bilici, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar ve Van'da çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı. Törende konuşan Hüseyin Çelik, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükumet olarak bir dertleri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çelik, "O dert de şuydu. Bizim ayağımıza prangalar bağlandı. 400 milyar dolar kaynağımız heba oldu. 40 bin insan öldü. Anaların gözyaşı sel oldu. Kan ve nefret büyütüldü. Nefret tohumları atılıyordu. Biz sevginin dostluğun temellerini atmak zorundayız. Bu topraklarda huzurlu nasıl yaşanacak yolunu bulmak zorundayız." dedi.

Bu memlekette insanların dili, ırkı ne olursa olsun bütün renklerini bir araya getirip o gökkuşağının güzelliğini ortaya çıkarmak gerektiğini belirten Çelik, "Bu memlekette herkesin birinci sınıf vatandaşı olması için her şeyi masaya yatırdık. Medeni insanlar gibi memlekette kimse yumruğunu sıkmadan memleketin meselelerini çözmeye başladık." diye konuştu.

Türkiye'de fitnenin değirmenine su taşıyan insanlar bulunduğunu vurgulayan Çelik, sürecin çok hassas ve kırılgan olduğunu, bu nedenle de herkesin diline hakim olması gerektiğini anlattı.

81 ili esas alarak konuşmak zorunda olduklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: "Kucaklamak budur. Sorumluluk bunu gerektirir. Herkes bu sorumlulukla hareket etmeli. Ellerine ovuşturanlar var; 'Süreç kötü gitse de PKK çekilmese de ortalık şenlense de biz de buradan siyasi rant elde edebilir miyiz?' hesabı yapanlar var. Halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları bu millet de Allah da affetmez. Onlara bu fırsatı vermememiz lazım. Hiçbir zaman bir şüpheye düşmeyin. Kimsenin itilip kakılmadığı bir ülke özlemi içindeyiz. Anayasa çalışması olacak. Ama bu pazarlık konusu olmayacak. Kimseyle pazarlık yok."

Konuşmaların ardından Hüseyin Çelik, Vali Münir Karaloğlu, TESK Başkanı Palandöken, AK PartiVan Milletvekili Mustafa Bilici ve Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar, butona basarak temele ilk harcı döktü.