Çeçen mücahitler: Erdoğan'ın emrini bekliyoruz

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Kurtuluş Cephesi, Kadirov'un amacının Putin'in gözüne girmek olduğunu belirterek, 'Çeçen mücahitler Türkiye Cumhurbaşkanı ve dünya Müslüman halkların lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ne kadar karmaşık olursa

VAN 26.11.2015 22:54:33 0
Çeçen mücahitler: Erdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Rus uçağının sınır ihlali nedeniyle düşürülmesi üzerine, Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarda bulunan Çeçenistan Başbakanı Kadirov'a, Çeçen mücahitlerden tepki geldi.

"ERDOĞAN'IN EMRİNİ BEKLİYORUZ"
Her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Cephesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çeçen mücahitler Türkiye Cumhurbaşkanı ve dünya Müslüman halkların lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ne kadar karmaşık olursa olsun emir beklemektedir" denildi.

Kadirov'un Putin'in gözüne girmek için böyle bir açıklama yaptığına dikkat çekilen açıklamada, Çeçen halkının her zaman Müslümanların yanında yer aldığı belirtildi.

Haber 10, Haber10, Haber, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri, Türkiye, Dünya, Politika, Ekonomi, Finans, Döviz, Borsa, Spor, Futbol, siyaset, Sağlık, Kültür Sanat, Müzik, Sinema, Magazin, Moda, Bilim Teknoloji, Köşe Yazıları, Tatil, Hava Durumu, TV, Canlı

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA
"Çeçen Halkı Türkiye'nin yanında" başlığıyla yapılan açıklama şöyle: "Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen Rus Su 24 tipi savaş uçağı, Türkiye'nin devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunarak düşürülmesinden sonra başlayan Rusya ve Türkiye arasındaki kriz sürüyor. Uçağın düşürülmesi ile ilgili Rusya tarafından yapılan tehditvari açıklamalara Çeçenlerin katili olan Putin'in atadığı Rus yanlısı Çeçen Hükümetin Başkanı Ramazan Kadirov da koltuğunda daha fazla kalabilmek için bazı sözler sarf etti. Kadirov'un sosyal paylaşım sitesinde "Türkiye'nin buna uzun sürede pişman olacağından kuşkum yok. Her fırsatta dostluktan ve işbirliğinden söz edenler namertlik yapmaz. Kendim, Çeçen Cumhuriyeti ve bütün Çeçen halkının Rusya Devlet Başkanı olarak verilecek emirleri ne kadar karmaşık olursa olsun yerine getireceğimi ilan etmek vazifemdir" şeklinde yaptığı açıklama, Rus işgali altında yaşam mücadelesi sürdüren mücahit Çeçen halkının düşüncelerini katiyen yansıtmamaktadır. Bu tehditvari açıklama, sadece ve sadece ne şekilde olursa olsun Rusya Devlet Başkanı Putin'in gözüne girmeye çalışan asıl Çeçen Halkını sırtından bıçaklayarak ihanet eden Ramazan Kadirov'un ve onu destekleyen hainlerin düşüncelerini yansıtmaktadır.

Kadirov bu açıklama ile Müslümanlara yönelik ihanetini ve Putin'e bağlılığını yeniden belirtmiştir. Çeçen halkı her zaman Müslümanların yanında yer almaktadır. Çeçen halkı zor günlerinde Türkiye'nin yaptığı yardımı, uzattığı kardeş elini ve Çeçen mültecilerine sahip çıkmalarını unutmamıştır. Ramazan Kadirov ve onu hem Çeçenistan'da hem de Türkiye'de destekleyenler Çeçen halkını temsil etmemektedir. Çeçen halkı Türkiye'nin ve Bayırbucak bölgesinde mücadele veren Türkmen kardeşlerimizin yanındadır. Yaşanan olayda Türkiye yüzde yüz haklıdır ve Çeçen halkı her zaman Türkiye ile birliktedir. Çeçen mücahitler Türkiye Cumhurbaşkanı ve dünya Müslüman halkların lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ne kadar karmaşık olursa olsun emir beklemektedir.

Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Kurtuluş Cephesi"