Polisler Çatak'ta Kürtçe Bayramlaşıp Kurban Eti Dağıttı

Van'ın Çatak ilçesinde vatandaşlarla Türkçe ve Kürtçe bayramlaşan polisler, kestikleri kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

ÇATAK 15.10.2013 17:21:22 0
Polisler Çatak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çatak ilçesinde vatandaşlarla Türkçe ve Kürtçe bayramlaşan polisler, kestikleri kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Çatak Merkez Caminde kılınan Bayram namazı sonrası İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Çatak Belediye Başkanı Emin Babur, İlçe Jandarma Komutanı Ali Şahiner, Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk ve polis memurları, vatandaşlarla bayramlaştı. İlçe emniyet çalışanları Çatak halkına kolonya döküp şeker ikram ederken, Türkçe bilmeyen vatandaşlarla gelenek haline gelen Kürtçe bayramlaşma yapıldı.

160 KURBAN Eti POLİS ARAÇLARIYLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILDI

Çatak İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, önceden belirlediği yoksul aile için kestikleri kurban etlerini polis araçlarıyla önceden tespit edilen 160 aileye dağıtıldı. Kurban etleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların kapısını çalan polislerin bu anlamlı davranışı bölge halkında büyük memnuniyet yaşattı. Mübarek Kurban Bayramında da kendilerini yalnız bırakmadığı için polislere teşekkür eden vatandaşlar, "Çatak halkı olarak ilçe emniyet teşkilatının bu duyarlı davranışından dolayı gurur duyuyoruz. Böyle özel günlerde bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Fakir aileleri unutmayan başta ilçe emniyet amirimize ve polis kardeşlerimize minnettarız. Bölgemizdeki huzur ve kardeşlik ortamının bozulmamasını ve daha da güçlenmesini istiyoruz" diyerek duygularını paylaştılar.

Çatak ilçe emniyetinin bölgede ilki gerçekleştirdiğini belirten Çatak Belediye Başkanı Emin Babur, "Ben ilk defa polisimiz halkla bütünleşip halkla diyaloğunu en üst seviyeye çıktığına burada şahit oluyorum. Bayram namazı çıkışı polislerin güler yüzlü bir şekilde vatandaşlarımıza kolonya ve şeker ikram edip hal hatır sorması bölgemizde bir ilk. Yine bir ilki gerçekleştirerek kestikleri kurban etlerini 160 yoksul aileyle paylaşarak bizlerin yapması gereken çalışmalarda önce davranmış bir çok insanı mutlu etmiştir. Halkımızın da artık bunu görmesi lazım. Artık bölgemizde kan ve gözyaşı istemiyoruz. Bizleri canları pahasına korudukları gibi böyle mübarek günlerde de yalnız bırakmayarak birlikteliğimizi güçlendiriyorlar. Çatak Halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi

Çatak ilçesinde polis halk birlikteliğinin her geçen gün arttığını belirten İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk ise yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir aylık bir çalışmanın sonucunda ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek kendilerine ulaştık. Elinde olmayan vatandaşlarımıza bir nevi el uzatmak boynumuzun borcuydu. Bayramlar birlikteliktir yardımlaşmaktır. Bu Mübarek Kurban Bayramında tenceresi kaynamayan ev kalmasın istedik. Kendilerine ulaştığımız ihtiyaç sahibi ailelerin bizlere 'Allah işinizi gücünüzü rast getirsin' demeleri bile bizler için gurur kaynağı. Tüm Çatak Halkının ve İslam Aleminin bayramını tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.