`Kan Bağışı, Can Bağışı` Kampanyasına Büyük İlgi

Van`ın Çatak ilçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 'Kan Bağışı, Can Bağışı' sloganıyla organize edilen Kan Bağışı Kampanyası, din görevlileri, halk ve kurum personelleri tarafından büyük r

ÇATAK 7.10.2012 16:31:21 0
`Kan Bağışı, Can Bağışı` Kampanyasına Büyük İlgi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Çatak ilçe Müftülüğü tarafından "Kan Bağışı, Can Bağışı" adıyla düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası, ilçe halkının her kesimi tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Kurum amirleri ve personelleri, din görevlileri, esnaf, öğretmen ve sivil halkın büyük teveccüh gösterdiği kampanya, Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç ve kurum amirlerinin kan bağışında bulunmasıyla başladı.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, kan bağışının insanı bir görev olduğu kadar dini bir görev de olduğuna dikkat çekerek, "Yüce dinimiz İslam, bir insanı kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eş değer tutmuştur. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz de (s.a.v.) bu konu üzerinde hassasiyetle durmuş; hayat kurtarmaya vesile olmanın önemi ve yardımlaşmanın ehemmiyeti hususunda Müslümanlara önemli tavsiyelerde bulunmuştur. Dini temsil eden bir kurum olarak İlçe Müftülüğü`nün de bu önemli yardımlaşma kampanyasına ön ayak olması bizim için bir görevdir. Bir damla kanın bir cana hayat vereceği bilinciyle kampanyaya "Kan Bağışı, Can Bağışı" adını verdik" dedi.
 
Kan bağışında bulunmanın insani bir sorumluluk olmasının yanında sağlık açısından da son derece önemli olduğunun uzmanlarca dile getirildiğini ifade eden Müftü Kılıç, kişi hayatına te`sir edecek bu önemli kampanyaya insanları teşvik etmelerinin kendilerini son derece mutlu kıldığını ifade etti.
 
Kampanyaya yoğun katılımın kendilerini sevindirdiğini belirten İlçe Müftüsü Kılıç, kan bağışında bulunan kurum amiri ve personellerine, duyarlı Çatak halkına, din görevlilerine ve sivil vatandaşlara çok teşekkür ettiğini belirtti. (Fırat Arslan - İLKHA)