Jandarma Binası Yüksekokul Oluyor

Van'ın Çatak İlçesi'ndeki Çatak Jandarma Komutanlığı hizmet binası, yüksekokul oluyor.

ÇATAK 25.05.2012 16:25:36 0
Jandarma  Binası Yüksekokul Oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çatak İlçesi'ndeki Çatak Jandarma Komutanlığı hizmet binası, yüksekokul oluyor. Jandarma karakolunun ilçe merkezi dışına çıkarılmasıyla birlikte meslek yüksek okulunu hizmete açacaklarını söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Asker buradan çıkıp burası kaymakamlığa devredilirse buraya taşınırız. Arazi kampüs alanına çok uygun bir yer. İnşallah buraya yüksekokul kurarız" dedi.

Van'a 80 kilometre uzakta bulunan Çatak İlçesi yüksekokula kavuşuyor. 26 bin nüfusluk ilçenin gelişmesi ile birlikte ilçe merkezinde kalan ve güvenlik amacıyla ilçe dışına çıkarılacak İlçe Jandarma Komutanlığı yerine Yyü tarafından yüksekokul kurulacak. İlçe Jandarma komutanlığı binası dersliklere, koğuşlar ise yurt olacak.

Yyü Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yapılacak tadilatların ardından binayı yüksekokul yapmayı planladıklarını söyledi. Prof. Dr. Battal, "Binayı senato üyelerimizle gelip gördük. Belediye başkanından buraların eğitime daha elverişli olması için birkaç talebimiz var. Belediye başkanımızda bu taleplerimizi olumlu karşıladı. Askerin çıkmasının hemen ardından kampus olarak kulanılabilecek buraya hemen yerleşeceğiz" diye konuştu. - Van