Çaresiz anne hasta kızına yardım bekliyor - VİDEO HABER

Van'da kendisi, eşi ile çocuğu hasta olan anne, yetkililerden ve hayırseverlerden kızının tedavisi için yardım bekliyor.

VAN 28.04.2016 18:10:09 0
Çaresiz anne hasta kızına yardım bekliyor - VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kevenli TOKİ’de ikamet eden Ertunç ailesi, hastalıklarının tedavisi için kendilerine uzanan bir yardım eli bekliyor. Kendisi Epilepsi, eşi KOAH ve kızının ise hem Otizm hem de Epilepsi hastası olduğunu belirten Gonca Ertunç isimli çaresiz anne, 5 Mayıs 2016 tarihinde minik Nehir’in tedavisi için Malatya’ya gitmeleri gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan anne Gonca Ertunç, 5 Mayıs 2016 tarihinde Otizm ve Epilepsi hastası olan minik Nehir’in tedavisi için Malatya’da olmaları gerektiğini, ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı gidemeyeceklerini belirterek, bu konuda yetkililerin seslerini duymasını istedi.

Kızının yüzde 76 oranında engelli olduğunu söyleyen Ertunç, “Şu anda maddi durumumuzun yetersizliğinden dolayı Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bizlere ayda 400 TL destek vermektedir. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün vermiş olduğu 400 TL’lik destek anca kızımın ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kızımın yüzde 76 oranındaki özür raporunu ise hiçbir şekilde maaşa bağlamıyorlar. Kızımın 5 Mayıs 2016 tarihinde Malatya Hastanesi’nde randevusu var, ancak maddi durumumuz el vermediğinden dolayı kızımı Malatya’ya götürecek durumda değiliz. Kızımı Malatya’daki randevusuna yetiştirmemiz için Mayıs ayının 4’ünde yola çıkmamız gerekmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Van Valiliği’nin desteğiyle Malatya’ya tedaviye götürmüştük ancak bu kez götüremiyoruz.” diyerek sıkıntılarını ifade etti.

“Kızımın sağlık durumu kötü ve Malatya’ya gitmek zorundayız.”

Epilepsi, Otizm, Hiperaktif ve bu hastalıklardan dolayı da konuşamayan minik Nehir’in sağlık durumunun kötü olduğunu ve bu yüzden Malatya’ya gitmek zorunda olduklarını söyleyen Anne Ertunç, “Kızım Epilepsi hastası, otizm ve hiperaktifi çok fazladır. Van’da bu bölümle ilgilenen doktor olmadığından dolayı kızımı Malatya’ya sevk ettiler. Ayrıca burada verilen ilaçlar ise kızımın karaciğerine zarar vermeye başladığını öğrendik. Bu sebepten kızımın hastalığı için burada verilen ilaçlar yeterli olmadığından ve doktor olmadığından dolayı Malatya’ya gitmek zorundayız.” diye konuştu.

“Eşim 2 yıldan bu yana KOAH hastasıdır”

Kendisinin Epilepsi ve eşinin de KOAH hastası olduğunu ve bu yüzden de elleri ve ayakları şişen eşinin çalışamadığını dile getiren Ertunç, “Eşim, geçtiğimiz yıl benim de Epilepsi hastalığımdan dolayı bizleri Ankara’ya götürmüştü ve bizim tedavimizi karşılamak için de kredi çekmek zorunda kalmıştı. Bu krediden dolayı şu an eşimin maaşından kesinti oluyor ve ayda yalnız 200 TL para alabiliyor. Eşim de 2 yıldan bu yana KOAH hastasıdır. KOAH hastalığı nedeniyle eli ve ayakları şişen eşim çalışamıyor. Bu sıkıntılarla beraber kızımın bez ve ilaç parasını da karşılayamıyoruz. Kızımın yüzde 76 oranındaki özürlü raporuna ise bakıcı maaşı talep etmeme rağmen bir türlü maaş bağlamıyorlar.” dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)