Çaldıran'da 37 Yıllık Su Hasreti Sona Erdi

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Kardulda köyünün 37 yıllık içme suyu sıkıntısı Çaldıran Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla çözüme kavuştu.

VAN 24.10.2013 15:50:05 0
Çaldıran
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Kardulda köyünün 37 yıllık içme suyu sıkıntısı Çaldıran Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla çözüme kavuştu.

İlçeye 28 kilometre mesafede bulunan köye bağlı Tekesuyu mezrası halkı, su ihtiyacını 1976 Çaldıran depreminden sonra köy ortasında yapılan ortak çeşmeden karşılıyordu. Köy muhtarı ve halkının Çaldıran Belediyesi'ne başvurmasıyla başlayan çalışmalar neticesinde köy içme suyu şebekesine kavuştu. Tekesuyu halkı, su şebekesinin açılışını yapmak üzere Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ı köye davet etti. Ak PartiÇaldıran İlçe Başkanı Fevzi Akbalık ve muhtarlarla köye gelen Yıldırım ve beraberindekiler, halk tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Su kaynağının bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan Yıldırım, daha sonra açılış kurdelesini keserek pompalara ilk suyu verdi.

Böylesi hayırlı işlere vesile olabilmenin herkese nasip olmadığını vurgulayan Yıldırım, köy halkının yüzündeki sevincin kendisini duygulandırdığını belirtti. Belediye Başkanı Yıldırım, "Görevi devraldığımda ilçe merkezinde de içme suyu yoktu. Kadınlarımız evlerine metrelerce uzaklıkta bulunan çeşmelerden su taşıyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçe halkının su sıkıntısını çözüme kavuşturduk. Bugün ilçe merkezinde oturan bütün vatandaşımızın evindeki musluklardan 24 saat kesintisiz su akıyor. İlçede yaptığımız ilk su deposunun açılışında vatandaşların sevinci karşısında çok duygulanmıştım. Bugün aynı duyguları bir daha yaşadım. Benim en büyük isteğim vatandaşımızı mutlu görmektir. Bugün burada sizlerin sevinciyle o mutluluğu bir daha yaşadım. Köyleri bir bir gezip sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz. İçme suyu şebekesi hayırlı Uğurlu olsun"dedi.Yıldırım ve beraberindekiler, içme suyu şebekesi açılışından sonra Çaldıran Belediyesi tarafından yapılan Karadulda Köyü Taziye Evi açılışını da yaptı. Daha sonra köylülerce hazırlanan yemeği köy halkıyla beraber yiyen Başkan Yıldırım ve beraberindekiler, ardından köyden ayrıldılar. - Van


HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN