Van'da Çözüm Çadırında Festival Düzenlendi

Van'ın Başkale ilçesinde kurulan son çözüm çadırında düzenlenen festival ilgi gördü.

ÇALDIRAN 18.09.2013 20:22:20 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale'de PKK'lıların geri çekilmesini süreci izleme amacıyla ilçeye bağlı Uğurlu ve Tukluca köyleri arasında bulunan Ehmedi Hani Çeşmesi'nin yanında kurulan son çözüm çadırında düzenlenen festivale; Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar, BDPBaşkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Van Belediye Başkan vekili Necla Batur, Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan festival programında ilk olarak konuşan BaşkaleBDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, halka, çadırı sahiplenmeleri ve festivale katılmalarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan BDP Van İl Eş Başkanı Figen Yaşar ise, "Çok iyi biliyorsunuz ki, Abdullah Öcalanİmralı tecridinde Kürt halkı için, onurlu bir barış ve özgürlük için çalışıyor. Kürt halkı 6 aydır yeni bir sürece başladı. Biz buna sözde barış süreci diyoruz, bu barış değil, daha Kürdistan'a hiçbir barış gelmedi. Öcalan'ın dile getirdiği gibi, bu barış iki tarafın samimiyetiyle gerçekleşir. PKK onurlu gerillaları adına büyük bir adım attı. 'Ben samimiyim ve gerillalarımı sınır dışına geri çekerim' dedi ve gerillalarını sınır dışına çıkardı. Biz de Türk devletine şunu diyoruz, hani samimiyetin?" ifadelerini kullandı.

Başkaleli yerel sanatçılar ve Hozan Kewê'nin sahne aldığı festivalde, vatandaşlar geç saatlere kadar halay çekip eğlendi.