'Kültür Evi'nin Temeli Atıldı

Van'ın Çaldıran Kaymakamlığı tarafından ihale edilen 'Kültür Evi'nin törenle temeli atıldı.

ÇALDIRAN 24.05.2012 15:01:34 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çaldıran Kaymakamlığı tarafından ihale edilen 'Kültür Evi'nin törenle temeli atıldı.

Temel atma nedeniyle düzenlenen törene Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş ve Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım katıldı. Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından sağlanan ödenek ile mülkiyeti kaymakamlığa ait olan arazi üzerinde 2 katlı ve bin metrekare olarak inşa edilecek olan kültür evinin törenle temeli atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destek sağlanacak kültür evinin temmuz ayı sonunda teslim edilmesi hedefleniyor.

İçerisinde halk kütüphanesi, tiyatro salonu, idari birimler, dinlenme salonu, okuma salonu, sergi salonu ve çok amaçlı salon barındıracak olan Çaldıran Kaymakamlığı Kültür Evi, yaklaşık 600 bin TL'ye mal olacak ve aynı anda 400 kişiye hizmet verecek kapasitede olacak.

Kaymakam İbrahim Dündar, 21 bin öğrencinin eğitim gördüğü Çaldıran'da kültür evinin özellikle de kütüphane bölümünün açılacak olmasının ilçede büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi. Dündan, bu kadar fazla sayıda öğrencinin bulunduğu bir ilçede geleceğe hazırlananlar için en gerekli ve hayati olan kurumun iyi bir okuldan sonra geniş bir kütüphanenin varlığı olduğunu belirtti. - Van