Çaldıran'da Diyaliz Ünitesi Hizmete Açıldı

Van’ın Çaldıran Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet verecek olan diyaliz ünitesi törenle hizmete açıldı.

ÇALDIRAN 27.02.2014 18:32:49 0
Çaldıran
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Çaldıran Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet verecek olan diyaliz ünitesi törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Ak PartiVan Milletvekili Fatih Çiftçi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Hüseyin Onay, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Ak Parti'nin eğitim ve sağlık alanında Çaldıran'a ayrı bir önem verdiğini söyledi. Çiftçi, "Sağlık Bakanımızla Çaldıran'ı ziyaret ettiğimizde vatandaşlarımız en büyük sıkıntılarının hastane olduğunu Sayın Bakanımıza söylediler. Bakanımızın talimatıyla ve genel sekreterliğimizin yaptığı çalışmalarla ilçemize bu diyaliz ünitesini kazandırdık. Hükümetimiz eğitim ve sağlık alanında Çaldıran ilçesine ayrı bir önem vermektedir. Ayrıca bu sene Çaldıran ilçemizde kurulacak olan 75 yataklı yeni devlet hastanesi ilçede sağlık yönünde bütün sıkıntıları sonlandıracaktır. Bu ünitenin kurulmasında emeği geçen herkese Çaldıran halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat ise, Çaldıran'da diyaliz ünitesi olmadığı için hastaların Muradiye'ye ya da Van'a gitmek zorunda kaldığını belirterek, "İlçede şu an 12 diyaliz hastası var. Bunlardan 9'u ile irtibata geçen arkadaşlarımız bu hastaları burada ki üniteye getirmeye ikna etti. Fakat üç hastamız Van'da diyalize giriyor. En sevindirici olan ise burada ünite olmadığı için Ankara'ya taşınan bir hastamız, hastanemizde diyaliz ünitesinin kurulduğunu öğrenip arkadaşlarımızla irtibata geçmiş. Yakın zamanda evini tekrar Çaldıran'a taşıyarak diyaliz hizmetini burada alacak. Diyaliz ünitesinin kurulmasında büyük katkıları olan vekillerimiz, belediye başkanımız ve hastane başhekimimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yakında ihalesi yapılacak ve mevcut hastanemizin iki katı büyüklüğünde olan yeni devlet hastanesinin vatandaşlarımıza hayırlı Uğurlu olmasını temenni ederim" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından diyaliz ünitesinde hastalara moral ziyaretinde bulunan Çiftçi ve beraberindekiler, daha sonra Başhekim Dr. Hasan Hüseyin Onay'dan hastanenin eksikleri hakkında bilgi aldı. Çiftçi akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.