Çaldıran Belediyesi'nden Hummalı Çalışma

Van'ın Çaldıran Belediyesi, farklı noktalarda yaptığı yol çalışmalarda 45 kilometre kilit taşı döşeyerek ilçeye farklı bir görünüm verdi.

ÇALDIRAN 28.08.2013 17:57:38 0
Çaldıran Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çaldıran Belediyesi, farklı noktalarda yaptığı yol çalışmalarda 45 kilometre kilit taşı döşeyerek ilçeye farklı bir görünüm verdi.

İlçedeki çalışmaları kontrol eden Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, 2013 yılında tüm cadde ve sokakların kilit taşı döşenerek yol problemini ortadan kaldıracaklarını söyledi. Çaldıran'ın birçok probleminin kendi yönetiminde çözüldüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Yıldırım, "Yönetime geldiğim 2004 yılında ilçemizde altyapı, kanalizasyon, yol ve su gibi temel hizmetlerin hiçbiri yapılmamıştı. Üstelik borç batağına sürüklenmiş ve personelinin maaşını dahi ödeyemeyen bir kurumu devraldık. Geldiğimiz günden bu yana projeler üreterek, azimle ve cesaretle çalışarak ilçemizi bölge ilçeleri arasında örnek gösterilecek bir konuma getirdik. İlçemizde altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yol ve drenaj çalışmaları bugün sorun olmaktan çıkmış durumda. Geriye dönüp bakıldığında çok büyük çalışmalara imza attığımızı görüyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, biz bir köy devraldık ve bu köyü modern bir kente dönüştürdük. Bugün itibari ile ilçemizde 45 kilometre kilitli taş döşenmiş yolumuz var. İlçemizde adeta kangren olmuş içme suyu problemini azimli çalışmalarımız ve yaptığımız yatırımlar sayesinde ortadan kaldırdık. Yine bugün itibari ile 43 kilometre kanalizasyon hattı şebekesi yaptık. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil, ilçe merkezinde yaptığımız çalışmaların yanı sıra köylerde de önemli çalışmalarımız bulunmaktadır. Dere yatağı taşkınlarını önleme, köy içi yol çalışmaları, çöp toplama ve her köyde taziye evi yapımı çalışmalarımız devam etmekte. Çaldıran sürekli ve hızlı gelişen bir ilçe, bu gelişmede en büyük rolün Çaldıran Belediyesi'nin olduğu bilinmelidir"