Büyükşehir'in kritik maçı...

Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü kritik bir maça çıkıyor. 6 Puan değerindeki Sandıklıspor karşılaşmasına sıkı hazırlanan kırmızı siyahlı ekip, Van'a, galibiyetle dönmeyi hedefliyor. Küme düşme potasında yer alan 2 takı

VAN 21.11.2014 09:19:01 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
  
            Spor Toto 3. Lig 3. Grupta, 13. Hafta karşılaşmaları, Pazar günü oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği, 9 karşılaşma, saat 13.30'da başlayacak.
Lider Sakaryaspor, Bergama Belediyespor'u konuk ederken, yakın takipçisi, Ayvalıkgücü Belediyespor ise, Orhangazispor'u konuk edecek.

          Geçtiğimiz hafta, evinde Balçova Yaşamspor'a önemli 3 puanı kaptıran Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü Sandıklıspor'a konuk oluyor. Hafta içinde sıkı bir şekilde bu maça hazırlanan kırmızı siyahlı ekip, Sandıklı'ya 3 puan için gitti. Küme düşme potasında yer alan 2 takım, Van Büyükşehir Belediyspor- Sandıklıspor karşılaşması, Pazar günü saat 13.30'da Sandıklı İlçe stadında oynanacak.

            Geride bırakılan 12 haftalık maç maratonuna bakıldığında, 2 takım da sadece 2 galibiyet almış durumda. Van Büyükşehir Belediyespor, 12 haftalık maratonda, rakip filelere 5 gol atarken, Sandıklıspor ise 12 gol atmış. Bu tabloya bakıldığında, gol bulmada, Sandıklıspor daha etkili görünüyor. Küme düşme potasında yer alan 2 takım, bu karşılaşmada, hem 3. Galibiyetlerini almanın, hem de küme düşme potasından kurtulmanın mücadelesini verecek. Van Büyükşehir Belediyespor, 9 puanla, 17. Sırada yer alırken, Sandıklıspor ise 10 puanla 16. Sırada yer alıyor. Puan cetveline bakıldığında, bu karşılaşma 2 takım açısından da zorlu geçecek gibi görünüyor.
Bu önemli karşılaşmanın ardından, Van'a dönecek olan, Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında üst üste 2 karşılaşmaya çıkacak. 

           Ligin 14. Haftasında Sakaryaspor'u konuk edecek olan kırmızı siyahlı ekip, ligin 15. Haftasında ise, Bergama Belediyespor'u konuk edecek. 

             Van Büyükşehir Belediyespor'un kendi sahasında oynayacağı 2 karşılaşmaya bakıldığında, Sandıklıspor karşılaşmasından alınacak 3 puan, kümede kalma yolun da, 6 puan değerinde görünüyor. Yani, kırmızı siyahlı ekibin, Sandıklıspor deplasmanın dan,3 puanla dönmesi ve kendi sahasında ki 2 karşılaşmayı kazanması halinde, çok rahat bir nefes almış olacak. Alınacak bu puanlarla, kırmızı siyahlı ekip, uzun bir aradan sonra, küme düşme potasından uzaklaşmış olacak. Bu birazda alt sıralarda ki takımların puan kaybetmesine de bağlı görünüyor. 
2 Takım açısından da zorlu olan karşılaşmayı, orta hakem, Ömer Tolga Güldibi yönetecek.  

Bölge : Salih Deniz