Büyükşehir'in grubunda son hafta

Ligde, ilk devrenin bitimine 1 hafta kala, Sakaryaspor, liderliğini korurken, Van Büyükşehir Belediyespor, son sıralardan kurtulamadı. Bu hafta sonu oynanacak 9 karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte, ligin ilk devresi sona erecek, 2.devre is

VAN 17.12.2014 11:07:41 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
          
                 Spor Toto 3.lig 3. Grupta ilk yarının bitimine 1 hafta kaldı. Bu hafta sonu oynanacak 9 karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte, ilk devre tamamlanmış olacak. Geride kalan 16 haftalık maç maratonunda, liderlik koltuğu 4 kez el değişti. Ligin ilk 2 haftasında, Beylerbeyspor liderlik koltuğuna otururken, sonrasında ise 4 hafta, Ankara Demirspor, 4 hafta ise Ayvalık Gücü belediyespor, zirvenin sahibi oldu. Ligin 11. Haftasında zirveyi devr alan Sakaryaspor, 6 haftadır liderliği kimseye kaptırmıyor. Bu hafta sonu kendi evinde, Orhangazispor'u konuk edecek olan Sakaryaspor, ilk devreyi lider olarak tamamlaması zor olmayacak.

             Zirve yarışında bunlar yaşanırken, orta sıralarda, değişen bir şey yok. Zaman zaman kazanan takım, bir iki sıra yukarıya çıkarken, kaybeden takım ise aynı şekilde aşağıya doğru iniş yaptı. Bunun en büyük nedeni ise, takımlar arasında puan farkının açılmaması. Ligin son haftasında oynanacak karşılaşmaların sonucun da bile, orta sıralarda farklı görünecek bir değişimin olacağı görünmüyor. 6. Sıradan, 13. Sıraya kadar yer alan takımların Play Offa kalma şansları kadar, küme düşme potasına gelme riskleri devam ediyor.

          Küme düşme potasına baktığımızda, yine puanlar birbirine çok yakın. Bir iki maç kazanan takım, orta sıralarda kendine rahatça yer bulabiliyor. Sezon başından bu yana, Van Büyükşehir Belediyespor, Kayseri Şekerspor, son sıralardan kurtulamayan 2 takım olarak görünüyor. Ligin 2. Haftasından bu yana hemen hemen aynı yerde sayan bu iki takım, ilk devrenin bitimine bir hafta kalmasına rağmen yine aynı yerde bulunmaları, bu 2 takımın ligin 2. Devresinde de sıkıntı yaşayacaklarının bir göstergesi olarak görülüyor. İlk devrenin son haftasında, bu iki takımın maçlarını kazanmaları ve rakiplerinin kaybetmeleri halinde, en azından, rakipleriyle aralarındaki puan farkının açılmaması açısından önemlidir. Kaybetmeleri halinde ise, rakipleriyle aralarındaki puan farkı biraz daha açılmış olacak. Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında, Etimesgut Belediyespor'u, Kayseri Şekerspor ise, Bayburt Grup Özel İdarespor'u konuk edecek. 

              Zirve, Orta sıralar ve Küme düşme potasında yer alan takımlar arasında, kopmanın olmaması, ligin 2. Devresinin çok daha çetin geçeceğinin bir göstergesi olarak görünüyor. Bu hafta sonu oynanacak karşılaşmaların tamamlanmasıyla, ilk devre sona erecek. Grupta yer alan 18 takım yaklaşık bir ay taraftarlarından uzak kalacak. Bu bir aylık süreçte, takımlar kısa bir tatil dönemi ardından, ligin 2. Devresi için kamp bölgelerinde toplanarak ligin 2. Devresi için hazırlıklarına başlayacaklar. Takımlar kamp bölgelerinde bir yandan hazırlanırken, bir yandan da kadrolarını güçlendirmek için transfer çalışmalarını yürütecekler. Ligin 2. Devresi 24 Ocak 2015 tarihinde başlayacak.

             Van Büyükşehir Belediyespor'un ligin 5. Haftasından bu yana yeni teknik kadrosuyla çıktığı karşılaşmalarda, başarılı bir grafik çizememesi kafalarda soru işareti bıraktı. Ligin 5. Haftasında takım 17. Sırada bulunuyordu. Yeni teknik kadroyla 12 hafta geçmesine rağmen takım yine 17. Sırada. Ligin 2. Devresinde yönetimin, hem transferde hem de teknik kadroda yeni adımlar atması bekleniliyor.  

 Haber-yorum: Salih Deniz BÖLGE