Büyükşehir'in grubunda 5. hafta…

Ligin 5. Hafta karşılaşmaları yarın oynanacak. Lider Altay evinde Cizrespor'u konuk ederken, Van Büyükşehir Belediyespor ise Kocaelispor deplasmanına gidecek.

VAN 30.09.2016 10:22:49 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Salih Deniz

     Spor Toto 3. Lig 1. Grupta 5. Hafta karşılaşmaları Cumartesi günü oynanacak.
18 Takımın mücadele edeceği 9 karşılaşmada, takımlar 3 puanı alma mücadelesinde olacak. Geride bırakılan 4 haftalık maç maratonuna bakıldığında, 3 hafta liderlik koltuğuna oturan Altay, grubun en başarılı takımları arasında yer alırken, Çorum Belediyespor ise çıkışıyla dikkatleri üzerine çekiyor.


      Bu hafta sonu, Lider Altay Cizrespor'u konuk ederken, Çorum Belediyespor ise Ankara Demirspor'u konuk edecek. Bu 2 takım maçlarını kazandıklarında rakipleriyle aralarındaki puan farkını korumuş olacak. Maçlarını kaybetmeleri halinde ise, zirveye yeni ortaklar kazandırmış olacaklar.
     Ligde oynadığı 4 karşılaşmadan, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraerlik alan Van üyükşehir Belediyespor 7. Puanla 6. Sırada yer alıyor.


      Kırmızı siyahlı ekip bu hafta sonu zorlu bir deplasman maçına gidiyor. Kocaellispor'la deplasmanda karşılaşacak olan, Van Büyükşehir Belediyespor bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor. Ligin 4. Hafta maçlarında, Van Büyükşehir Belediyespor, sahasında Bayburtspor karşısında, 1-0 galip gelirken, Kocaellispor ise deplasmanda, Erzin Belediyespor'u 3-0 mağlup etti.


      Son 4 hafta maçlarına baktığımızda 7 puanlı 2 takımın mücadelesi zorlu gececeğe benziyor. Kendi tesislerinde bu önemli maçın hazırlıklarını sürdüren kırmızı siyahlıların Cuma günü Van'dan ayrılması bekleniliyor. Bu önemli karşılaşma Pazar günü saat 15.30'da, İzmit İsmet Paşa Stadında oynanacak.


      Grupta son sıralarda yer alan takımlara baktığımızda, Geçen sezonun favori takımı Bayburt Grup Özel İdarespor, son sırada yer alırken, Beylerbeyispor, Manavgatspor, Kütahyaspor ve Kızılcabölükspor riskli bölgede yer alıyor.


    Tabi halen ligin başı. Bu takımların bir iki maç alması dengeleri değiştirecektir. O açıdan şimdiden bu takım, şu takım, şampiyon olur ve ya küme düşer demek yanlış olur. Bu hesaplar, ligin 2. Devresi başladıktan sonra yapılmaya başlanabilir.
     Kırmızı siyahlı ekip, ligin 6. Hafta maçında ise, evinde Kartalspor'u konuk edecek. Bu karşılaşma ise 5 Ekim Çarşamba günü saat 14.30'da oynanacak.