Büyükşehir’in grubuna bakış

Van Büyükşehir Belediyespor’un grubunda, Sancaktepespor liderliğini sürdürürken, Altay, Kocaelispor ve Çorum Belediyespor’un yakın takibi ise devam ediyor.

VAN 29.03.2017 20:30:29 0
Büyükşehir’in grubuna bakış
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Tff 3. Lig 1. Grupta ligde son 6 haftaya girildi. Kalan son 6 haftalık maraton, Zirve ve küme düşme potasında yer alan takımlar için zorlu geçeceğe benziyor. 19 takımlı grupta, 13 takım, bay haftalarını geçirirken, kalan 6 haftalık maratonda ise, Van Büyükşehir Belediyespor, Tekirdağspor, Cizrespor, Altay, Çorum Belediyespor ve Kızılcabölükspor bay haftası geçirecek takımlar olarak görünüyor.

Ligin bitimine 6 hafta kala, Sancaktepespor 61 puanla liderliğini sürdürürken, Altay ise 57 puanla takibe devam ediyor. Kalan 6 haftalık maratonda, Sancaktepespor 6 maça çıkarken, Altay ise bir haftayı bay geçirip 5 de maça çıkacak. Play off mücadelesinde 5 takımın şansı çok yüksek. Altay, Kocaellispor,Gölcükspor, Çorum Belediyespor ve Ankara Demir Play Offa kalan 4 takımdan biri olmak için mücadeleye aynen devam edecekler. 43 Puanla 7. Sırada yer alan Van Büyükşehir Belediyespor ise Play Off şansını yeniden elde etmenin şansını, Gölcükspor ve Tekirdağspor maçlarına bırakmış durumda. Van Büyükşehir Belediyespor bu 2 maçta alacağı galibiyetlerle bu şansı yeniden elde edebilir.


       Küme düşme potasına bakıldığında, yaklaşık 10 takım küme düşme riski taşıyor. Beylerbeyispor ve Manavgatspor’un işi zor ama Cizre ve Kütahyaspor’un kümede kalma şansı alacakları puanlara ve üsteki takımların kaybetmelerine bağlı. Bu sezon 1. Grupta 4
takımın küme düşmesi, alt sıralardaki takımların kalan 6 haftalık maratonda puan kaybetmeme mücadelelerine etkisi, büyük olacağı görülmektedir.