Büyükşehir’in Grubuna Bakış

Çatalcaspor maçında kaybedilen puanların telafisi için, Çine Madranspor deplasmanına giden Van Büyükşehir Belediyespor, Van’a eli boş döndü. Grupta, Kastamonuspor liderliğini sürdürürken, küme düşme potasında ise sıralama değişme

VAN 9.02.2016 11:59:26 0
Büyükşehir’in Grubuna Bakış
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Yorum: Salih Deniz

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta, 24. Hafta maçlarıda geride kaldı. Kastamonuspor, Çatalcaspor deplasmanında aldığı 1 puanla, liderliğini sürdürürken, Niğde Belediyespor ise Dersimspor deplasmanından 1 puanla dönerek, zirve şansını sürdürmeye devam etti. 24. Hafta maçları sonunda zirvede dengeler değişmedi. Lider Kastamonuspor ile takipçisi Niğde Belediyespor arasında 5 puanlık bir fark bulunuyor. Bu farkın kapanması beklenilmiyor. Fikstüre bakıldığında, 2 takım aynı hafta evlerinde, aynı hafta ise deplasman maçlarına çıkıyor. Uzun zamandır liderliği elinde bulunduran Kastamonuspor, bu saatten sonra liderliği kaptırmaya niyeti yok. Lider Kastamonuspor, geride kalan 24 haftalık maç maratonunda, 2 mağlubiyetle, en az mağlubiyeti olan takım olurken, Niğde Belediyespor ise 3 mağlubiyetle yoluna devam ediyor.
Zirve yarışında bunlar yaşanırken, Play Off Potasında ise, sıralama bir aşağı bir yukarı değişmeye devam ediyor. Çorumspor, Dardanel, Beylerbeyispor ve Bayburt her ne kadar Play Offa yakın takımlar olarak görünselerde, Play Off mücadelesi kopma olmadığı sürece yaklaşık 12 takım arasında sürmeye devam edecek. 3 Puanlık sistemde kaybeden takımlar bir adım aşağı inerken, aşağıda kazanan takımlar ise bir adım yukarıya çıkıyor. O açıdan Play Off mücadelesi, son haftalara kadar devam edeceği gibi görülmektedir. Zirve mücadelesi veren Niğde Belediyespor, Play Offa çıkacak ilk takım olarak görünüyor. Tabiki bu performansını sergilediği sürece.
Küme düşme potasına bakıldığında sıralamada bir değişiklik yok gibi. Grupta son 4 sıralarda yer alan takımlar arasında, geçtiğimiz hafta sadece Cine Madranspor haftayı 3 puanla kapattı. Sezon sonunda 4 takımın küme düşeceği grupta, yaklaşın 10 takım küme düşme riski yaşıyor. Kalan 14 haftalık maç maratonunda, özellikle küme düşme riski yaşayan takımlar, maçlarını kazanmak için sahaya çıkacaklar. Takımlar arasında çokta bir kopma yok. Bu da karşılaşmaların daha çetin geçmesine etki edecektir. Grupta son sırada yer alan Sandıklıspor’un kendi kurtarma şansı az görünürken, son 2 maçını kazanan Çine Madranspor umudunu yitirmiyor.