Büyükşehir'in grubuna bakış

Van Büyükşehir Belediyespor, Beylerbeyispor galibiyetiyle, rahat bir nefes alırken, Sakaryaspor ise liderliğini korudu. Van Büyükşehir Belediyespor'un önünde çok önemli 2 karşılaşma var. Orhangazispor ve İstanbul Güngören karşılaşmal

VAN 27.01.2015 09:48:22 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Grubun geneline bakıldığında, Gerek zirvede, gerek orta sıralarda ve gerekse küme düşme potasında puanlar bir birine çok yakın. Kopma yok.
Orta sıralardaki takımların, Zirve ve Play Off şansları kadar, küme düşme riskleri de aynen devam ediyor.

             Spor Toto 3. Lig, yaklaşık bir aylık bir aranın ardından, yeniden start aldı. Sahalardaki heyecanın yeniden başlamasıyla, takımlar 2. Devrenin ilk maçlarında puan kapma savaşı verdi. Spor Toto 3. Lig 3. Grupta, 18 takımın mücadele ettiği 9 karşılaşmanın son düdüğü çaldığında, 2 karşılaşmayı ev sahibi takımlar, 2 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 5 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu tabloya baktığımızda, 2. Devre hazırlıklarını iyi yapan, transferde tutarlı adımlar atan takımlar, puan kapma savaşında başarılı oldukları görülmektedir. Ligde kalan 16 haftalık bir maraton var. Gerek zirve de, gerek orta sıralarda ve gerekse alt sıralarda puanlar birbirine çok yakın. Gözle görünür bir kopma yok. Grubun geneline baktığımızda, özellikle son 4 takımı çıktığımızda, geriye kalan 14 takımın, hem zirve hem de Play Offa kalma şansı devam ederken, son 9 takımın ise küme düşme riski aynen devam ediyor. Grupta yer alan tüm takımların önünde zorlu bir süreç var. Bu zorlu süreçte, takımlar, içeride ve dışarıda puan kaparak puan farkını açmanın mücadelesini verecekler. Telafisi olmayacak olan son 16 haftalık maçlarda, futbol sevenler ise daha heyecanlı ve atmosferi yüksek karşılaşmaları izleme imkânı bulacak.

             2. Devrenin ilk karşılaşmaları sonunda, filelere 24 gol gönderildi. 12 gol ev sahibi takımlardan gelirken, 12 gol ise deplasman takımlarından geldi. Ligin ilk devresini lider tamamlayan, Sakaryaspor, evinde İstanbul Güngörenspor'u yenerek liderliğini korurken, Kahramanmaraş Belediyespor ise deplasmanda 3 puanı kaparak 2. Sıraya yerleşti. Küme düşme potasında yer alan, Kayseri Şekerspor, İstanbul Güngörenspor'un 3, Bergama Belediyespor ile Etimesgutspor'un, birer puan kaybetmesi ise Van Büyükşehir Belediyespor'a yaradı. Van Büyükşehir Belediyespor, evinde ağırladığı Beylerbeyispor'u mağlup etmesi, Beylerbeyispor zirveden, kendisini de küme düşme potasından uzaklaştırdı.

               Yaklaşık bir ay Antalya'da hazırlık dönemi geçiren Van Büyükşehir Belediyespor, yeni transferleriyle, çıktığı Beylerbeyispor maçını zorda olsa kazanması takıma moral verdi. Taraftarından yoksun maça çıkan, kırmızı siyahlı ekip, zemini de göz önünde bulundurarak, dikkatli bir mücadele verdi. İlk yarının son dakikasında gelen penaltıyla galibiyeti ve 3 puanı alan kırmızı siyahlı ekip, uzun zaman sonra küme düşme potasından uzaklaştı. Ama bu galibiyet kesinlikle takımı rehavete sokmasın. Çünkü kaybedilecek bir maçla kırmızı siyahlı ekip, yine aynı konumuna geri döneceği açıkça görülmektedir. Puanlar bir birine çok yakın. O açıdan Van Büyükşehir Belediyespor'un deplasmanlarda da mutlaka puan veya puanlar alması gereklidir. Ligin ilk devresinde oynanan 17 haftalık maratonda, deplasman galibiyeti olmayan Van Büyükşehir Belediyespor'un, ligin 2. Devresinde bu zinciri kırması bekleniliyor. 

           Bu hafta sonu oynanacak Orhangazispor karşılaşması gerçekten çok önem taşımaktadır. Bu karşılaşma kazanıldığında, Play Off şansı elde edilecek, kaybedildiğinde ise küme düşme riski devam edecektir. Takımın bunun bilincinde, rehavete kapılmadan, kazanma arzusuyla sahaya çıkması ve galibiyetle Van'a dönmesi, Van Büyükşehir Belediyespor'a güzel bir kapı açacaktır.

             Spor Toto 3. Lig 3. Grupta, 2. Devrenin 2. Karşılaşmaları önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. Beylerbeyispor galibiyetiyle puanını 20'ye çıkartan, Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü Bursa'da Orhangazispor'la karşılaşacak. Ligin 20. Haftasında ise küme düşme potasında yer alan İstanbul Güngörenspor'u konuk edecek. İşte bu 2 karşılaşma gerek Play Off şansı elde etme ve gerekse küme düşme riskini ortadan kaldırma açısından, Van Büyükşehir Belediyespor için çok ama çok önemli. Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 24. Haftasında oynayacağı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında, taraftarlarıyla buluşacak.        

    Haber-yorum: Salih Deniz