BÜYÜKŞEHİR’DEN NUMARATAJ ÇALIŞMASI

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı numarataj çalışması devam ediyor.

VAN 8.09.2017 19:39:16 0
BÜYÜKŞEHİR’DEN NUMARATAJ ÇALIŞMASI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı numarataj çalışması uygulaması ile kayıt altına alınan tüm yapılar Ulusal Adres Veri Tabanı’na işleniyor.
Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nca, sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için kent genelinde cadde/sokak ve binalarda numarataj çalışması sürüyor. Yürütülen çalışma sayesinde Van’daki tüm cadde/sokak ve binalar numaralandırılarak elde edilen veriler Ulusal Adres Veri Tabanı’na (UAVT) işlenecek. Bu sayede kent veri tabanına kayıtlı olmayan adreslerde yaşayan kişilerin de kayıt altına alınması sağlanacak. 
Ayrıca daha önce kayıt altına alınmış olmasına rağmen levhaları olmayan cadde/sokak ve konutlarında levhaları yenilenerek bu adreslere ulaşılamaması sorunu ortadan kaldıracak. Çalışma kapsamında bu güne kadar 42 bin konut ve 8 bin cadde/sokak levhası yenilendi.  

 

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların kentleşmenin takibi ve gelir kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların tamamlanması ile birlikte kentliye ve taşınmazlara ait adres veri tabanının en güncel verilerle yenileneceğini söyledi.İLKHA

BÜYÜKŞEHİR’DEN NUMARATAJ ÇALIŞMASI