Büyükşehir'den Kadınlar için 2 ayrı panel

Van Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2 ayrı panel düzenledi.

VAN 8.03.2018 16:42:41 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hacıbekir Mahallesi Kültür Merkezinde panel düzenledi.
 

Moderatörlüğünü KADEM’in Van Şube Başkanı Esma Görgül Özdemir’in yaptığı panele konuşmacı olarak Eski Milletvekili Prof. Dr. Mitat Melen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Fehime Aydın, Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekke katıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği panelde kadınlara konuşmacılar tarafından eğitim, kültür, ekonomi ve hukuk hakkında bilgiler verildi.


Panele konuşmacı olarak katılan Eski Milletvekili Prof. Dr. Mitat Melen kadınların gelecek nesillerin eğitiminde önemli rol oynadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:



“Dünyadaki tüm toplumlarda öncü birey kadındır. Çünkü eğitim anne karnında başlar. Ve kişinin gelişiminde anne çok önemlidir. Bu yüzden siz ne kadar eğitimli olursanız çocuklarınızda o kadar zeki ve eğitimli olur. Ülkemizin büyümesinde gelişiminde siz annelere büyük rol düşüyor. Sizler eğitimli olun kızlarımız okusun ülkemiz gelişsin.”



Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Fehime Aydın ise kadınlara iktisat, ekonomi ve iş hayatında kadının yeri ve önemi hakkında konuştu.



Büyükşehir Belediyesi, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve KADEM tarafından düzenlenen bir diğer panel ise Seyit Fehim Mahallesi Erek Caddesinde bulunan Kadın ve Aile Merkezinde verildi. Bu panelde ise kadınlara, Avukat Mine Hacırüstemoğlu tarafından kadın yasal hakları eğitimi verildi.



Soru cevap şeklinde geçen panelde kadınlar Hacırüstemoğlu’na miras, kadınların yasal hakları, kadın şiddeti hakkında birçok soru sordu.



Yapılan panellerin ardından kadınlar Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan statları gezerek kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünleri inceledi.