Büyükşehir’den Gevaş’a modern mezbahane…

Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu tarafından Gevaş İlçesi’nde modern bir mezbahane hizmete açıldı. Söz konusu tesiste günlük 100 küçükbaş 30 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

VAN 10.10.2018 00:36:51 0
Büyükşehir’den Gevaş’a modern mezbahane…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  İlçe yatırımlarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş İlçesinde de yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

   Büyükşehir Belediyesi Başkale, Çatak, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinden sonra Gevaş ilçesine de mezbahane yaptı. Modern teknoloji ile donatılan tesis, Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmelikleri çerçevesinde “Gıda Hijyeni” ve “Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları” yönetmeliklerine uygun olarak tasarlandı. Aladüz Mahallesi’nde inşa edilen tesiste günlük 100 küçükbaş 30 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

   Mezbahanenin açılış töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, bu tür hizmetlerinin ilçeler için önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

   Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere pozitif ayrımcılık tanıdığını ifade eden Zorluoğlu, şunları söyledi: “Gevaş ve diğer ilçelerimizde büyükşehir belediyemizin Hükümetimizle ve Bakanlıklarımızla olan sağlıklı diyaloğu ve ilişkileri ile bu tür hizmetlerin çok daha süratli, etkili ve verimli bir şekilde vücut bulmasına imkan sağlıyor. Bu imkanlardan Gevaş ilçemizi maksimum derecede faydalandırmaya pozitif ayrımcılık yapmaya gayret gösterdik.”

 

   “GEVAŞ’A UZUN YILLAR HİZMET VERECEK BİR YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİK”

   Gevaş ilçesi için mezbahanenin önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

   “Burada güzel bir mekan oluşturulmuş. Gevaş’a uzun yıllar hizmet verecek bir yatırımı buraya kazandırmış olduk. Yine bu sene içerisinde ilçe belediyemizle birlikte çok önemli asfalt yol çalışmaları yapıldı. Bunlar Gevaş tarihinde eşine benzerine rastlanılmayacak bir büyüklükte çalışmalardır. İlçe Belediyemizin her büyükşehir hizmetinde mutlaka katkısı desteği oldu. Bu yatımımızda da arsayı belediyemiz verdi. Üst yapısını bizler gerçekleştirdik. Yol çalışmalarında yine belediye başkanımız ve kaymakamımız bizzat takip etti. İlçe düzeyinde sağlanabilecek tüm destekleri sağladılar. Böyle olunca hizmetler daha süratli gerçekleşiyor. Daha iyi gerçekleşiyor.”

   Gevaş ilçesinin önemli bir turizm merkezi olduğunun da altını çizen Vali Zorluoğlu, Gevaş’a yönelik özel projelerinin de olduğunu ifade etti.

   Geçtiğimiz yıl sadece Akdamar Adası’na 120 bin civarında ziyaretçi geldiğini anlatan Zorluoğlu, “Bu sene inşallah bu rakamı da aşacağız. Bu yıl ilk kez Akdamar Adası’nda 3 yıl aradan sonra yeniden bir ayin gerçekleşti. Bu aynı zamanda bölgemizde huzur ve güven ortamının yeniden tam manasıyla tesis edildiğinin de en somut işareti oldu. İlçe belediyemiz yine o hafta içerisinde ‘Deli Emin bisiklet Festivali’ni yaptı. Akdamar Adası turizm anlamında Gevaş’ın değil, Van’ın değil Türkiye’nin önemli destinasyonlarından bir tanesidir. Göreve başladığımızda buranın bir tatlı su problemi vardı. Bunu gündemimize aldık. Projelendirdik. Bu sene ihalesi yapıldı. İşe başlandı. VASKİ Genel müdürümüz geçtiğimiz günlerde bana müjdeyi verdi. Boruları denizin altında döşemişiz ve tatlı aslında şu anda adaya aktı. İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlayıp orayı da güzel bir törenle hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.  

    Van Büyükşehir Belediyesi olarak bir anlamda hükümetimizin Kıbrıs’a su götürmesi gibi çok daha küçük bir sistemle Akdamar Adası’na denizin altında suyu götürdüklerinin de müjdesini veren Vali Murat Zorluoğlu konuşmasını şöyle tamamalardı:

Gevaş’ın turizmine yönelik geleceğe dönük çok güzel fikir ve projelerinin olduğunu kaydeden Zorluoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah bu fikirleri ve projeleri uygulama imkanı buluruz. Gevaş’ın bir city calm (sakin şehir) ünvanını alarak turizm bakımından çok daha çekici bir ilçe haline gelmesini arzu ediyoruz. Bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Çevre temizliği bu manada çok önemlidir. Çöplerin deniz kenarlarında vahşi şekilde depolanmasına son veriyoruz. İnşallah katı atık transfer istasyonu ile bundan sonra çöpler şehir merkezdeki büyük alana götürülecek. 26 Ekim’de ihalesini yapıyoruz. Van Katı Atık Entegre Tesisi de hizmete geçecek. Bütün ilçelerimizde topladığımız çöpleri orada bertaraf edeceğiz. Bu ve buna benzer çok sayıda yatırımı Gevaş’ta ve diğer 12 ilçemizde çok şükür gerçekleştirdik. Şimdi artık bunların meyvelerini topluyoruz. Bunları hizmete açıyoruz. Neredeyse her hafta bir ya da birkaç büyükşehir yatırımını hizmete açmanın huzurunu mutluluğunu yaşıyoruz. Ve bunu sizlerle de paylaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

    Programda açılış konuşması yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise yapılan yatırımların önemine değinerek desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi ve Vali Zorluoğlu’na teşekkür etti.

   Konuşmanın ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler Mezbahaneyi gezerek incelemelerde bulundu.

    Törene Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, Ülker Cem Kaplan ve ilgili daire başkanları ile vatandaşlar katıldı.


izmir escort kızlar