Büyükşehir'den engelli aracı şarj istasyonu…

Van Büyükşehir Belediyesi Feqiyê Teyran ve Kurtuluş Parkına birer adet engelli aracı şarj istasyonu ile engelli kadın ve erkekler için bir tuvalet kurdu.

VAN 30.07.2015 18:14:41 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü engelli yurttaşların ve ailelerinin sosyal hayata uyum sağlamaları için ve yaşam standartlarını yükseltmek adına fiziksel çevrede erişilebilir yapılar oluşturmaya çalışıyor. Bu amaçlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından Feqiyê Teyran ve Kurtuluş Parkı'nda iki adet engelli aracı şarj istasyonu ile rahat ulaşılabilecek kadın ve erkek engelliler için WC yaptı.
Parklara kurulan engelli araç şarj istasyonu ile akülü araç kullanan engelli yurttaşlar araçlarını rahatlıkla şarj edebilecek.
Aynı anda üç adet akülü aracın şarj edilebileceği istasyonların kentin diğer noktalarında da hizmete konulması planlanıyor. Yapılan bu hizmetlerle engelli yurttaşlar 'yolda kalırım' korkusu olmadan dışarı çıkabilecek. Şarj istasyonları 24 saat engelli yurttaşlara hizmet verecek. Engelli yurttaşlar, hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.


Bölge Gazetesi Haber Merkezi