Büyükşehir'de takımı güçlendirme çalışmaları…

Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi, ilde bulunan çeşitli isimlerle bireysel veya grup olarak görüşmeler yaparak, takımı güçlendirmek için çabalıyor. Dün de bazı isimlerle görüşen Büyükşehir yönetimi, bayramdan sonra olağanüst

VAN 1.10.2014 10:10:19 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
    

             Van Büyükşehir Belediyespor'da takımı daha iyi duruma getirmek ve önümüzdeki haftalarda başarısını artırmak için çalışmalar devam ediyor. Hafta sonu kendi evinde karşılaştığı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Kırmızı-Siyahlı takımda moraller yerinde. Önceki gün, bir dönemler Fenerbahçe'de forma giyen, Gençlerbirliği'nin alt yapısından yetişmiş ve sonraki süreçte bazı takımları çalıştırmış olan Tarık Daşgün'ü takımın başına getiren Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi, şimdi de ilde belirlenen yaklaşık 50-60 ayrı isimle bireysel veya grup görüşmeleri yapıyor. Takımı daha iyi yerlere getirmek için çabalayan Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi, bayram sonrası da olağanüstü kongre sinyali verdi. 
Şahabettin Özarslaner Tesisleri'nde bir araya gelen yönetim kurulunun görüştüğü isimlerden biri de Van'da uzun yıllar spor yöneticiliği yapan Lütfü Polat. 

               Gazetemizin konuyla ilgili görüştüğü Lütfü Polat, yönetimle görüştüğünü, kendilerine her konuda destek çıkacağını belirterek, kendi fikirlerini onlarla paylaştığını belirtti. Polat, "Ben kendilerine her konuda destek çıkacağımı belirttim. Ancak yönetimde resmi olarak görev almayacağımı ifade ettim. Yine bu takımın herkesin olduğunu belirttim. 'Bu takım bizimdir, ne gerekiyorsa yaparız. Transfer konusunda gerekli desteği veririm. Yönetim dışında oluşturulacak olan teknik bir komitede yer alabilirim. İlk yarının bitimine kadar bu takımı son sıralardan kurtarmak için çabalamalıyız. İkinci yarıda da mutlaka transfer takviyesi yapmalıyız' fikrimi yönetime sundum. Bayramdan sonra kongre yapılacağı havası var. Tabii bunlar henüz belli değil. İnşallah bu takım başarılı olur" temennisinde bulundu.

               Öte yandan Lütfü Polat'ın transferler yapılmadan önce yönetime dahil edilmesi gerektiğini söyleyen bazı spor kamuoyu ise, "Keşke transferler yapılmadan önce Lütfü Polat'a teklif edilseydi. Çünkü Lütfü Polat'ın ülkenin birçok bölgesinde spor camiasından tanıdığı isimler olduğu gibi, bakan düzeyinde kişileri de transferlerde etkin şekilde kullanabilme özelliği olduğunu biliyoruz. Vanspor'un 1. Lige (şimdiki Süper Lig) çıktığı dönemde, Lütfü Polat, dönemin Valisi Mahmut Yılbaş tarafından takımın en önemli yöneticisi konumundaydı. Lütfü Polat'ın spor bilgisi de tartışılmaz" yorumlarında bulundular.  

  Bölge: Salih Deniz