Büyükşehir'de galibiyet hesapları

Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü, Kayseri Şekerspor'u konuk edecek. Hafta boyunca hazırlıklarını sürdüren kırmızı siyahlılar, bu maçı kazanarak çıkışa geçmenin hesabını yapıyor.

VAN 27.03.2015 10:51:24 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
  
               Spor Toto 3. Lig 3. Grupta 28. Hafta karşılaşmaları, 29 Mart Pazar günü oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği 9 karşılaşma saat 13.30'da başlayacak.

              Ligde 27 haftalık maraton geride kalırken, ligin bitimine ise 7 haftalık bir maraton kaldı. Zirvede, Play Off potası ve küme düşme potasında kopma yok. Puanların birbirine yine çok yakın olmasından dolayı, karşılaşmalar, daha çetin ve kıran kırana geçmeye devam edecek. Sezon sonun da, bir takımın direk olarak Spor Toto 3. Ligine çıkarken, 4 takım Play Offa kalacak ve son 3 takım ise küme düşecek. Grupta kopma yok. İlk 5 takımın liderlik şansı büyük ölçüde devam ederken, 10. Sıraya kadar olan takımların ise matematiksel olarak lider olma şansı devam ediyor. Grupta, son 8 sırada yer alan takımlara bakıldığında ise küme düşme riskleri aynen devam ediyor. Puanların birbirine yakın olması nedeniyle, Zirve, Play Off ve Küme düşmeme mücadeleleri sezon sonuna kadar devam edeceği görülmektedir.

                Ligin 28. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Lider Ankara Demirspor zorlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor deplasmanın da, liderliğini korumanın mücadelesini, yakın takipçisi, Sakaryaspor ise evinde, Sandıklıspor'la yeniden lider olmanın mücadelesini verecek. Bu 2 karşılaşma sonunda liderlik koltuğu yeniden el değiştirebilir.

            Son 4 haftadır beraberliklerle yoluna devam eden, Van Büyükşehir Belediyespor, 8 puan kaybı yaşadı. Son olarak Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmanın dan 1 puanla dönen kırmızı siyahlılar, hafta boyunca Kayseri Şekerspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Pazar günü saat 13.30'da Kayserişekerspor'la kendi evinde karşılaşacak olan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maçı kazanarak yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. Van Büyükşehir Belediyespor,36 puanla 10. Sırada yer alırken, Kayseri Şekerspor ise 28 puanla 14. Sırada yer alıyor. Ligin 11. Haftasında Kayseri'de oynanan ilk karşılaşma 1-1 sona ermişti.

               Pazar günü saat 13.30'da başlayacak olan, Van Büyükşehir Belediyespor-Kayseri Şekerspor karşılaşması seyircili oynanacak. Van Büyükşehir Belediyespor ligin 29. Hafta maçında ise deplasman da, Balçova Yaşamspor'a konuk olacak.    

     Bölge: Salih Deniz